Batalla judicial
Gent Hollywood 21/10/2022

Un jurat popular declara Kevin Spacey "no responsable" de lesions a un menor l'any 1986

El també actor Anthony Rapp el va acusar judicialment el 2017 d'haver-li fet tocaments quan tenia 14 anys

2 min
Arrenca el judici contra Kevin Spacey

BarcelonaUn jurat de Nova York ha declarat l'actor Kevin Spacey "no responsable" de lesions contra el també actor Anthony Rapp, que el va acusar d'haver intentat seduir-lo i haver-li fet tocaments el 1986, quan era menor. Rapp, que ara té 50 anys, buscava una compensació milionària per danys en aquest judici civil contra Spacey, de 63, un procés que va començar fa dues setmanes i en què el jutge Lewis Kaplan va decidir desestimar un càrrec d'agressió i un altre de dany emocional intencionat, de manera que només es dirimia un judici de lesions.

Segons la CNN, el jurat va deliberar poc més d'una hora després dels arguments finals de l'acusació i la defensa, i va concloure que Rapp no havia ofert prou proves sobre el fet que Spacey li hagués "tocat una part sexual o íntima", i per això el magistrat formalment va ordenar que es tanqués el cas. Aquest era el contingut essencial del delicte de lesions restant, que el jurat no ha considerat provat i que sota la legislació estatal novaiorquesa es refereix al fet de tocar una altra persona sense el seu consentiment i d'una manera que es pugui considerar ofensiva.

Rapp va al·legar durant el judici que quan ell tenia 14 anys i Spacey 26, i tots dos treballaven al món del teatre, aquest últim el va convidar a una festa al seu apartament de Manhattan i Spacey, en estat ebri, el va agafar en braços, el va ficar al llit i es va posar sobre ell. Spacey, que va pujar a l'estrada per defensar-se, va negar l'acusació i va revelar detalls de la seva vida privada com que el seu pare era un "supremacista blanc i un neonazi" que no acceptava la seva orientació sexual, cosa que va influir en el caràcter reservat i el rebuig al fanatisme i la intolerància.

El denunciant, conegut pel seu paper a la sèrie Star Trek: Discovery, va acusar públicament Spacey el 2017, en ple esclat del moviment MeToo, i posteriorment el va demandar acollint-se a una nova llei de Nova York que permet a les víctimes d'abusos sexuals infantils acudir a la justícia anys després. Tot i la victòria de Spacey en aquest judici civil a Nova York, el doble guanyador de l'Oscar s'enfrontarà l'any vinent a un judici al Regne Unit per suposadament agredir sexualment tres homes fa una dècada, acusacions de les quals també es va declarar innocent el juliol passat.

Anthony Rapp i Kevin Spacey.
stats