Cinema

Kevin Spacey suma defensors famosos després del documental que l'acusa d'agredir sexualment deu homes

Liam Neeson i Sharon Stone donen suport a l'actor i demanen que torni a Hollywood

2 min
Liam Neeson, Sharon Stone i Kevin Spacey.

BarcelonaNi el documental Spacey unmasked, distribuït el cap de setmana passat per la cadena britànica Channel 4 –i dies més tard per Discovery+ i HBO–, ha aconseguit fer tòrcer la figura de Kevin Spacey. El testimoni de deu homes que, en algun moment al llarg de cinc dècades, van patir les presumptes conductes sexuals inapropiades de l'actor no ha generat la reacció esperada. Tot el contrari. Stephen Fry i F. Murray Abraham ja van expressar el seu suport a Spacey sobre les acusacions difoses en el documental a principi de setmana, i aquest divendres també s'hi han sumat Liam Neeson i Sharon Stone.

En els últims anys els jutjats han fet costat a l'actor. El 2022 un tribunal de Nova York el va considerar no culpable del cas d'Anthony Rapp i l'estiu passat, en un jutjat de Londres, va ser declarat innocent de nou delictes sexuals contra quatre homes. Un dels seus companys més atrevits, el comediant i actor britànic Stephen Fry, va afirmar aquesta setmana que Kevin Spacey pot tenir una actitud "maldestre o inapropiada" després que la cadena britànica Channel 4 estrenés, poques hores abans, el documental de dos capítols amb el testimoni de deu presumptes víctimes de l'actor de Hollywood, Spacey unmasked. Ara bé, Fry va matisar que no creu que l'actor es mereixi "el càstig i la persecució que pateix" ni, de fet, que li facin "un documental a partir d'acusacions que simplement no arriben a delictes".

Aquest dimecres Sharon Stone i Liam Neeson traslladaven al diari conservador The Telegraph el seu suport a Spacey. La protagonista del film Instint bàsic no ha empatitzat amb les declaracions de les presumptes víctimes de l'oscaritzat –fa tot just mig any l'actriu va fer públic que als anys 80 havia estat agredida per un excap de Sony– i ha afirmat que Spacey ha estat víctima de la seva pròpia fama i èxit. "Espero tornar a veure treballar el Kevin. És un geni. És tan elegant, divertit, generós... I sap molt més de la nostra feina que el que molts arribaran a saber".

L'actor nord-irlandès Liam Neeson ha estat més concís i, conjuntament amb Stone, ha afirmat que el protagonista de House of cards "és un bon home i una persona de caràcter". També ha afegit que "és un dels grans actors de teatre i de cinema" i ha conclòs que "la indústria el necessita i el troba a faltar". En aquest sentit, tant Neeson com Stone han demanat el retorn de Spacey a Hollywood: "Els actors l'han volgut i el volen al seu voltant", ha insistit Stone a The Telegraph.

El guanyador de dos Oscars per Sospitosos habituals i American beauty va ser acomiadat per la sèrie d'èxit House of cards després que l'actor Anthony Rapp anunciés que havia estat víctima de tocaments quan tenia 14 anys per part de Spacey, que llavors en tenia 26, ara fa 38 anys. Aquesta acusació va arribar a un jutjat de Nova York el 2022, que no només va considerar Spacey no responsable, sinó que va concloure que els fets no s'havien produït mai.

stats