Iñaki Urdangarin rep ofertes de mitjans de comunicació (per treballar-hi)

L'ex de la infanta Cristina podria rebre la llibertat condicional al març

2 min
Urdangarin: “Les coses passen i ho gestionarem de la millor manera possible”

BarcelonaIñaki Urdangarin porta setmanes al centre de totes les mirades, des que la revista Lecturas va publicar en portada una fotografia d'ell agafat de la mà d'una dona que no era Cristina de Borbó. L'enrenou va fer-se encara més gros quan ell i la infanta van emetre un comunicat brevíssim en el qual anunciaven que interrompien la seva relació matrimonial de comú acord. Amb tot aquest focus mediàtic a sobre, sembla que els mitjans no s'han pogut resistir a fer ofertes laborals a l'exgendre del rei espanyol Joan Carles I, que s'hauria convertit en una peça molt cobejada.

Segons La Razón, l'exduc de Palma ha estat temptat, concretament, per treballar com a comentarista esportiu. El diari afirma que hauria dit al seu entorn que no descarta la idea d'acceptar alguna d'aquestes ofertes, sempre que quedi clar que no respondrà res relacionat amb la seva vida personal. D'aquesta manera, l'exmarit de Cristina obtindria alguns ingressos per poder tirar endavant, ja que amb la feina que té actualment no es podria ni independitzar i per això viu a casa la seva mare a Vitòria. De fet, segons el mateix mitjà, per la feina en un despatx d'advocats que té actualment estaria cobrant cap a mil euros al mes.

Urdangarin, retirat de l'handbol l'any 2000, va jugar durant 14 temporades al FC Barcelona i va participar en tres Jocs Olímpics, on va guanyar medalles de bronze a Atlanta 1996 i a Sydney 2000. Per aquest motiu, podria ser un bon comentarista: coneix el món de l'esport com a competidor, però també en coneix els engranatges interiors. Alguns mitjans apunten que l'exduc de Palma podria aconseguir la llibertat condicional al març, ja que ja haurà complert tres quartes parts de la condemna.

L’exduc de Palma està complint el tram final d'una condemna de 5 anys i 10 mesos de presó que li va imposar el Tribunal Suprem. La condemna a Urdangarin és per haver malversat diners públics en el projecte del Fòrum de les Illes Balears el 2005. Tot i reduir en cinc mesos la pena que l’Audiència de Palma havia imposat inicialment al cunyat del rei, el Suprem va fer seus la majoria d’arguments del tribunal balear que va condemnar Urdangarin i va deixar clar que el marit de la infanta Cristina es va aprofitar “deliberadament” del “trampolí de la seva posició privilegiada” per obtenir contractes amb el Govern Balear per al projecte del Fòrum Illes Balears del 2005 i “imposar de manera sibil·lina les seves condicions”.

stats