Abusos
Gent 22/09/2022

Matthew McConaughey detalla com va superar un abús sexual amb 15 anys

L'actor, que va patir xantatge per practicar sexe d'adolescent, rememora també com el seu pare li va parlar per primer cop del consentiment

2 min
Matthew McConaughey superaria  el governador de Texas en intenció de vot

BarcelonaMatthew McConaughey no s'ha tallat gens a l'hora d'abordar un tema personal que, tenint en compte la seva fama, sabia que podria tenir una forta repercussió mediàtica. Tot i això, tal com explica l'actor, sabia que això podria servir també per evitar que altres persones haguessin de passar pel mateix pel que va passar ell quan era molt jove. L'intèrpret, oscaritzat pel seu paper a Dallas buyers club, ha volgut parlar obertament sobre diversos episodis traumàtics que van tenir lloc durant la seva adolescència i primera joventut.

Segons ha explicat al pòdcast The conversation: about the men, amb només 15 anys va ser obligat a través d'un xantatge a practicar sexe per primera vegada, i tres anys més tard va ser violat per un home mentre ell estava inconscient en una furgoneta a Austràlia. Tot i que aquesta segona qüestió ja l'havia revelat a Greenlights, l'autobiografia que va publicar el 2020, la part del xantatge l'ha desenvolupat ara en l'esmentat pòdcast, que ha tingut molta repercussió. “Em van fer xantatge per tenir sexe per primera vegada quan tenia 15 anys”, ha recordat, sense deixar de banda que en aquells moments allò va ser especialment dur per a ell perquè creia que aniria a l'infern per practicar sexe abans de contraure matrimoni.

Al programa, presentat per la periodista britànica Amanda de Cadenet, McConaughey es mostra ferm en relació amb aquell greu moment viscut i demostra que ha treballat al respecte: "No tindré por de les relacions perquè la meva primera experiència fos un xantatge. Va ser una aberració". De fet, amb les seves paraules mostra que ha superat l'impacte d'aquell fet traumàtic. "No deixaré que això em colpegi. No deixaré que colpegi la meva confiança en les persones. Puc tenir una relació sana a hores d'ara, això no és negociable”, afirma l'actor, de 52 anys. “Vaig triar no carregar amb una motxilla tan pesada a la vida i també vaig triar com tracto les persones i com confio en les persones”, diu, abans d'afegir que no ha acudit a teràpia però que ha rebut l'ajuda de moltes persones pròximes. “Després d'això, vaig poder tenir algunes relacions sexuals saludables i trobar noies que m'agradaven, i amb les quals a poc a poc ens vam fer íntims. Va ser bonic i una mica maldestre, però no va ser lleig”, afirma.

L'artista, que ja porta 16 anys amb la seva dona, la model Camila Alves –a qui va conèixer el 2007 i amb qui es va casar quatre anys després–, també ha parlat sobre el consentiment durant les relacions sexuals. "[El meu pare] Em va parlar com a fill i com a home en una relació heterosexual", recorda l'actor, que afegeix que el seu progenitor li va dir: "Si alguna vegada sents que la noia dubta, atura't". "I tenia raó", conclou McConaughey, que assegura que en algunes ocasions ha dit que "no" i ho ha deixat "per a una altra ocasió".

stats