Gent 13/05/2021

Meghan Markle guanya una demanda al grup del 'Daily Mail'

Els mitjans del grup van publicar una carta d'ella al seu pare en la qual es queixava del seu comportament

2 min
Buckingham investigarà les acusacions de ‘bullying’ contra Meghan Markle

BarcelonaMeghan Markle, duquessa de Sussex, ha guanyat una demanda contra el grup periodístic britànic ANL, propietari del Daily Mail, Mail on Sunday i MailOnline, que el 2019 va publicar sense la seva autorització una carta privada que ella va escriure al seu pare. Al pronunciar-se en l'última fase d'aquest litigi, el jutge Mark Warby –del Tribunal Superior de Londres– va considerar demostrat que l'esposa del príncep Enric va ser l'autora material de la missiva i, per tant, és la part damnificada, ja que es van infringir els seus drets d'autor. El magistrat ho va decidir de manera sumària, cosa que significa que no hi haurà necessitat de celebrar un judici, considerant que la posició al·legada pel grup de premsa "no és realista".

Associated Newspapers Limited (ANL) havia argumentat que el text reproduït per les seves capçaleres –les més llegides del país– en cinc articles el febrer del 2019 l'havia escrit un ajudant de la duquessa i, per tant, els drets pertanyien a la monarquia. No obstant això, durant el procés l'exresponsable de comunicació de Meghan Markle, Jason Knauf, va declararar que va ser l'exactriu qui va escriure la carta de pròpia mà i que ell només va fer un suggeriment, de manera que el copyright li pertany a ella. La decisió d'avui en completa una altra emesa l'11 de febrer en què el tribunal va concloure, també de manera sumària, que els diaris havien violat la privacitat de la duquessa al publicar la carta que ella va dirigir al seu pare, Thomas Markle, de 76 anys, l'agost del 2018.

Meghan Markle va demandar ANL per mal ús d'informació privada, violació del copyright i infracció de la llei de protecció de dades. El jutge va dir al febrer que la publicació del text va ser "manifestament excessiva i, per tant, il·legal", ja que es tractava d'"una carta personal i privada", que abordava aspectes de la conflictiva relació entre el pare i la seva filla, la qual se sentia "angoixada" pel comportament del seu progenitor. Warby ha demanat avui a ANL que busqui qualsevol còpia de la missiva i la lliuri als seus advocats perquè sigui destruïda sempre que Markle, de 39 anys i que espera al seu segon fill, acabi guanyant tot el procés judicial, que podria allargar-se si el grup periodístic en recorre algun altre aspecte. ANL també ha de facilitar a la cort una relació dels beneficis que va obtenir amb la publicació de la carta, qüestió que s'analitzarà en una altra vista a l'octubre, en la qual previsiblement s'establiran costes i indemnitzacions.

stats