Cabaret Pop

El viatge de noces caríssim (i passat per aigua) de Martínez-Almeida

Mentre l'alcalde de Madrid i la seva dona visitaven alguns dels destins més cars del món, descobríem un nou amor entre Borbons i la cara de Suri Cruise amb 18 anys

5 min
Teresa Urquijo i José Luis Martínez Almeida a la sortida de la cerimònia.

BarcelonaMentre nosaltres encara ens estem recuperant de la tràgica catifa vermella del casament de José Luis Martínez-Almeida, ell i la seva flamant esposa s'han embarcat en un meravellós viatge de noces. La parella que ha protagonitzat "el casament de l'any" –cita textual de la premsa rosa madrilenya– porta ja dies lluny de la seva estimadíssima Espanya. El destí elegit pel batlle madrileny i per la rebesneta de Carles de Borbón-Dos Sicilias ha estat ni més ni menys que les illes Maldives, el destí més tòpic del món per als acabats de casar i també per a la gent famosa o la que creu que és famosa i es comporta com a tal. La particular manera de ser famosos d'aquesta parella, que són una mica els calimeros de la fama cañí, ens ha regalat una primera instantània del viatge a les xarxes socials que no s'assembla gaire al que un podria imaginar.

La fotografia queda lluny de la imatge que tothom tindria al cap quan projecta una parella acabada de casar en un paradís terrenal com aquest grup d'atols índics, que presumiblement seria de dues persones en banyador abraçades sobre l'arena blanca. Però el pitjor ballarí de xotis d'Espanya i la seva esposa apareixen en aquesta imatge amb un impermeable i a sota d'un paraigua mentre els cau un aiguat a sobre. Diuen en castellà que novia lluviosa, novia dichosa, però no sé si aquest bon auguri s'estén fins a la lluna de mel... El més trist del cas, però, no és això. És que la imatge l'ha penjat ella a les seves xarxes per felicitar el seu marit, que ha fet 49 anys durant el viatget. Tampoc sembla que la fortuna l'hagi anat a veure en aquesta efemèride, pobrissó.

Almeida i Urquijo durant la seva lluna de mel.

Com que tots dos són rics i de ben segur els il·lustres invitats del PP al seu casament els devien deixar un bon plec de sobrets plens de bitllets com a regal –no em malinterpretin, si us plau...–, diu la premsa que han pogut prolongar el seu viatge de noces molt més enllà de les Maldives. Tal com s'ha publicat, han prosseguit el seu periple internacional per Bhutan, una monarquia –com a ells els agrada!– enmig de la serralada de l'Himàlaia en la qual han pogut visitar de manera molt exclusiva els tresors intactes d'èpoques pretèrites que guarda aquell país. Segur que amb els impermeables de les Maldives allà han passat ben desapercebuts mentre seguien amb la seva festa turística VIP.

Bhutan, més car fins i tot que les Maldives, té una taxa turística dedicada a la conservació del país –tant ecològicament com culturalment– que costa 200 dòlars diaris a cada turista que hi ha al país. Mentre celebrem la sort que tenen de poder fer viatges com aquest, preguem perquè aquest luxós viatge se l'hagin pagats ells i no hagi estat un regal de cap nom problemàtic de la dreta espanyola. El nòvio d'Ayuso, per exemple. O el rei emèrit, tiet de la núvia... Per cert, es veu que a les Maldives han coincidit amb una ex de Froilà. Era una d'aquelles que tant adorava la fama. Ves que potser per compensar que no va poder anar al casori més mediàtic del 2024 acabés propiciant la trobada en ple Índic. Ves que el dia del paraigua, la parella –que arribaven just a avui a Madrid– no estiguessin fugint d'ella a correcuita...

Més (auto)amor

La branca borbònica oblidada que representa Teresa Urquijo està vivint un inesperat ressorgiment social que va molt més enllà de la seva conversió en primera dama madrilenya amb un malaguanyat vestit de núvia de Pedro Rodríguez que ella va fer trossejar per reconstruir-lo en versió rància. Aquesta setmana, la revista de la salutació ha donat en exclusiva una informació que assenyala de nou directament aquesta branca endogàmica de Borbons sorgida de l'àvia materna de Teresita, una senyora amb un DNI com un pergamí que es diu ni més ni menys que Teresa de Borbón-Dos Sicilias i de Borbón-Parma. Doncs bé, segons la mencionada informació, l'autoamor borbònic que semblava ja finit perquè algunes generacions havien anat a buscar parella fora inclús de l'aristocràcia, ha agafat nova embranzida de la mà d'Irene Urdangarin i del jove Juan Urquijo, cosí llunyà de la filla de la infanta Cristina i germà de l'esposa d'Almeida.

L'abans i el després del vestit de Teresa Urquijo

La revista diu que com a cosins llunyans que són es coneixien de fa anys, però que va ser ni més ni menys que Victòria Federica qui els va reunir de nou. Al principi va ser només amistat el que sentien l'un per l'altra, però des de la tardor l'amistat s'ha convertit en amor. Actualment, la relació que mantenen hauria sorprès ambdues famílies –que són dues però al mateix temps una...– per com és de seriosa. Realment, sí que deu ser seriosa perquè la parella està mantenint la relació a distància, ja que Urdangarin, de 18 anys, està vivint a Cambodja, on va marxar a fer un voluntariat perquè va suspendre les proves d'accés a la prestigiosa escola d'hostaleria de Lausana.

Irene Urdangarin i Juan Urquijo, cosins llunyans i nòvios

Urquijo, que té 7 anys més que ella, és enginyer agrònom i actualment viu a Madrid, on ben segur que acabarà residint per sempre per explotar les terres que la seva família té. Aquesta relació, que s'havia mantingut en secret, resignifica ara algunes de les imatges del casament. Per exemple, les de la gran proximitat entre les àvies dels dos nuvis que es va poder veure en algun vídeo que es va filtrar de la festa o la cordialíssima salutació d'Almeida a la infanta Cristina a les portes de l'església. Sincerament, aquesta relació deu suposar un bàlsam per a la família de la noia, que ja saben el que acaba passant quan vas a buscar plebeus per casar-t'hi... També relativitza el fet que hagi suspès les proves d'accés a l'escola suïssa. Si el teu company és un bon hereu, ja et pot muntar ell un restaurant. O un hotel!

Suri Cruise, de petita

Adéu a la 'it-baby'

Per cert, que la que també acaba de complir 18 anys és Suri Cruise, la filla més petita de Tom Cruise, que l'actor va tenir amb Katie Holmes. Resulta curiós el viatge vital d'una nena tan jove. La petita Cruise es va convertir des dels primers mesos de la seva vida en un objecte molt cobejat pels paparazzis dels Estats Units. Tant va ser així que ella va ser un dels primers infants a portar l'etiqueta d'It Baby. Amb pocs anys de vida ja saludava els reporters gràfics, posava instintivament per a les càmeres i convertia en un èxit de vendes cada peça de vestir que li posaven. La volada que va agafar aquella fama prematura seva va portar la seva mare a donar el vistiplau perquè la nena signés una col·lecció de moda pròpia amb només set anys. Després d'aquella època, Suri Cruise arriba a la majoria d'edat encara vinculada a la moda perquè és el que vol estudiar, però fent una vida completament anònima. L'única creu a hores d'ara en la vida de Suri és la manca de relació amb el seu pare, amb qui no manté el contacte perquè Katie Holmes va decidir que la nena no seria criada sota els principis de la cienciologia. Tot i que, ben pensat, potser aquesta trista distància no ha estat cap mala decisió, ja que l'ha salvat d'una vida subjugada que res hagués tingut a veure amb la que ha viscut fins ara. I amb la que li queda per viure!

Suri Cruise aquesta setmana amb una amiga per Nova York
stats