Batalla familiar

Enric i Meghan responen per fi si assistiran o no a la coronació de Carles III

L'esdeveniment, que es preveu que tingui un impacte global, tindrà lloc a principis de maig i durarà tres dies

2 min
Enric i Meghan s’han de blindar també al Canadà

BarcelonaEl príncep Enric assistirà el 6 de maig a la coronació oficial del seu pare, el rei Carles III, mentre que la seva dona, Meghan Markle, es quedarà als Estats Units, ha informat aquesta mateixa tarda el Palau de Buckingham. Un portaveu de la residència oficial a la capital britànica del monarca s'ha mostrat, a través d'un comunicat, "complagut de confirmar que el duc de Sussex assistirà a la cerimònia de coronació", que se celebrarà a principis de maig a l'abadia de Westminster. "La duquessa de Sussex es quedarà a Califòrnia amb [els seus fills] el príncep Archie i la princesa Lilibet", afegeix la nota de palau.

La relació d'Enric amb la resta de la família reial britànica s'ha vist enterbolida els últims mesos per la publicació del llibre de memòries del príncep, En la sombra, en què acusa altres membres de la Casa Reial d'haver lliurat a la premsa sensacionalista informació perjudicial sobre ell i la seva dona. Aquesta cita del maig, l'assistència a la qual dels ducs era una incògnita des del desembre, serà la primera ocasió en què el príncep es reunirà amb la resta de la família des de la publicació del llibre, que aprofundeix en les tensions internes entre els membres de la monarquia i que assenyala comportaments reprovables de diversos membres de la família Windsor.

La coronació de Carles III, que va assumir el tron el setembre passat, quan va morir la seva mare, Elisabet II, reunirà a Londres més de 2.000 representants de nombrosos països, una xifra elevada però molt menor que l'habitual en aquestes celebracions al Regne Unit. Després d'un servei religiós que començarà a les 11 del matí (hora local), el sobirà i la reina consort, Camil·la, protagonitzaran una processó pel centre de Londres acompanyats per centenars de membres de les forces armades britàniques. L'endemà tindrà com a plat principal un concert organitzat per la BBC que ha estat molt polèmic perquè moltes estrelles s'han negat a participar-hi. El tercer dia es dedicarà a associacions benèfiques.

stats