Gent Monarquies 19/12/2022

¿Quina decisió ha pres Carles III respecte dels Sussex per al seu acte de coronació?

Les greus acusacions d'Enric i Meghan contra la Corona britànica han sacsejat la relació entre els membres de la família

2 min
Les tradicions que esperen (o no) a la petita Sussex

BarcelonaEls ducs de Sussex, Enric i Meghan, seran una figura incòmoda quan es produeixi la coronació de Carles III. Tot i això, Carles d'Anglaterra ha decidit convidar-los a l'acte de coronació, que tindrà IIoc l'any que ve. Malgrat les crítiques abocades contra la família reial britànica al documental que està triomfant a Netflix, el fill petit de Diana de Gal·les no serà exclòs d'aquest acte històric, segons informa el Daily Telegraph. Fonts del Palau de Buckingham han explicat al diari que la parella podrà formar part de l'esdeveniment, previst per al 6 de maig, si ho consideren convenient. Ara com ara, els ducs de Sussex no han rebut encara una invitació formal, però des de palau s'hauria fet saber que “tots els membres de la família hi seran benvinguts”.

Sobre les acusacions fetes pels ducs de Sussex a la institució monàrquica, des de Buckingham han fet saber al rotatiu que no donaran resposta a les crítiques que Enric i Meghan llancen des del seu docureality. A pesar que es reconeixen els atacs, a Buckingham no hi hauria hagut cap intenció de desposseir Enric i Meghan del ducat que els va regalar la reina Elisabet II abans de morir amb motiu del seu casament. Els membres de la família reial britànica, informa el Daily Mail, tenen previst mantenir les activitats de la seva agenda oficial sense fer comentaris respecte de cap acusació a pesar de la gran difusió que han tingut les declaracions d'Enric i Meghan en els sis episodis fets públics per Netflix, d'una hora cadascun.

Enric d'Anglaterra relata en el documental de Netflix detalls de la important reunió que va celebrar amb la seva família el 13 de gener del 2020 a Sandringham, on els Windsor solen passar les festes de Nadal, sobre els seus plans de traslladar-se a l'estranger. Enric diu que li havien fet diverses propostes, però que ell havia optat per aconseguir una feina per ser financerament independent i, alhora, complir amb determinats compromisos públics per donar suport a la Corona. “Va ser aterridor que el meu germà em cridés i em cridés i que el meu pare digués coses que simplement no eren certes. I la meva àvia, asseguda en silenci assimilant-ho tot”, explica Enric sobre com aquella idea que ell havia tingut no va despertar gens d'interès en els seus familiars. El pròxim 10 de gener, Enric publicarà les seves memòries, on s'espera que hi hagi noves revelacions potencialment perjudicials per a la reputació de la casa reial britànica.

stats