El retorn

Joan Carles truca a la porta de la Zarzuela

La revista 'Hola!' detalla la festa d'aniversari de l'emèrit a Abu Dhabi i relata el seu desig de tornar a Espanya i poder dormir al Palau de la Zarzuela

3 min
El rei emérit Juan Carles elpassat 25 de novembre.

BarcelonaFa gairebé una setmana que Joan Carles celebrava el seu aniversari en una recreació de la seva enyorada Espanya des d'una illa dels Emirats Àrabs. Entre el pica-pica de pernil ibèric, les cançons de flamenc i una gran bandera espanyola que presidia l'entrada de la casa hi va haver espai i temps perquè l'emèrit i els convidats intercanviessin paraules, idees i desitjos. Entre alguna d'aquestes converses i seguint el procés de normalització de les visites de l'exmonarca al país on va regnar, Joan Carles no només va expressar la seva voluntat de tornar a Madrid, sinó de fer nit al palau que gairebé durant sis dècades va ser casa seva: la Zarzuela.

Tal com va apuntar Pilar Eyre en conversa amb l'ARA, l'ambient de la celebració pel 86è aniversari de l'emèrit va ser favorable a confessions entre amics, familiars i partidaris de Joan Carles que no van tenir problema en posicionar-se a favor de l'antic monarca respecte a l'actual rei Felip. Entre els convidats també hi havia un enviat de la revista Hola! que va relatar l'evolució de la festa, des de l'esmorzar a l'hotel Four Seasons d'Abu Dhabi fins a la festa a casa del rei exiliat que va acabar a les dues de la matinada.

Per arribar a casa de l'amfitrió, els convidats van agafar un vaixell que els va dur fins a la petita illa residencial de Zaya Nurai, on Joan Carles viu des del 2020. Allà, a uns 25 graus de temperatura, hi van trobar un arbre de Nadal gegantí decorat de vermell i blanc situat al costat d'una llarga bandera espanyola franquejant la porta de l'entrada. Al costat de l'estampa i sota la rojigualda esperava el pater familias acompanyat de Cristina, Elena i alguns dels seus nets col·locats en fila per donar la benvinguda als gairebé cent assistents.

Però des d'Hola! s'ha volgut deixar clar que la iniciativa de la festa no només va sorgir del nucli familiar central, sinó també dels seus "companys", en un exercici d'exemplificar el suport coral del qual gaudeix. Segons la publicació, la celebració va tenir lloc a petició d'alguns dels amics més fidels de Joan Carles, que tampoc han tingut cap problema perquè se'ls situés com els artífexs de la festa. Es tracta de Pedro Campos, el company de regates de Joan Carles i president del Reial Club Nàutic de Sanxenxo; Miguel Arias, propietari del restaurant Flanigan de Mallorca on Joan Carles era un habitual; Jerónimo Páez, advocat, i Eduardo Anitua, odontòleg de l'emèrit.

El nou objectiu de l'exmonarca

Per bé que la festa va ser tot un èxit, Joan Carles no en té prou amb aquesta simulació. L'emèrit sap que guanya adeptes a mesura que la figura d'estabilitat del seu fill i, sobretot, de la seva nora, queda desdibuixada després que s'hagi fet pública la presumpta infidelitat de Letícia. Superada la prova de força del passat 5 de gener, el pare de Felip se sent amb empenta per reclamar el seu paper i avantatges usurpats i la revista Hola! –com aquell qui no vol la cosa– va apuntar les pròximes fites personals a aconseguir i també les dels monarques més nostàlgics: el retorn a la capital espanyola de l'exrei.

"I comença el 2024 amb l'horitzó obert i tota la il·lusió del món de tornar al mar i a Madrid per gaudir de la ciutat uns dies i poder quedar-se a dormir al Palau de la Zarzuela" és la primera frase de l'últim paràgraf de la publicació d'Hola! sobre la festa. Fa un temps les visites de l'emèrit a territori espanyol semblaven impossibles, però amb la mateixa insistència que una gota malaia Joan Carles ha anat consolidant els viatges al seu país enyorat. Ara també reclama recuperar la que va ser casa seva. El setmanari assenyala a Felip com l'únic culpable de no poder complir els desitjos de l'emèrit, ja que mentre "pot entrar i sortir quan vulgui de la que va ser la seva casa durant gairebé sis dècades", pel que sigui, "no ha pogut passar-hi la nit". A continuació, la revista sentencia: "Encara que això no sembla que sigui un problema", suggereint que els viatges a Espanya continuaran intensificant-se.

stats