A la pantalla
Gent Monarquies 31/08/2023

Nou documental d'Enric d'Anglaterra, més polèmica a la família reial britànica

Les experiències a l'exèrcit durant l'estada a l'Afganistan i la pèrdua de la mare són alguns dels temes que narra el duc de Sussex

2 min
El príncep Enric a la roda de premsa dels 'Invictus Games' a Dusseldorf l'any 2022

Des de l'altra banda de l'Atlàntic i amb les plataformes de contingut sota demanda a prop, Enric d'Anglaterra s'està posant les botes amb la família reial britànica. Heart of Invictus és la nova peça audiovisual que ha llançat aquest dimecres l'expatriat de Buckingham per narrar l'evolució dels Jocs Invictus 2022 –un esdeveniment esportiu solidari creat per Enric per ajudar els veterans ferits pel servei militar–. Tot i ser un documental de caràcter esportiu i força patriòtic, les indirectes i retrets a la família reial que hi apareixen han estat el principal focus mediàtic.

Són cinc episodis d'una hora de durada en els quals es pot veure els entrenaments de sis participants d'Invictus de l'edició passada, la mateixa competició des d'on Enric va fer oficial la seva relació amb Meghan Markle l'any 2017. Justament l'exactriu americana no té un paper gaire rellevant en la sèrie. Tampoc el té Enric explícitament tot i ser el productor executiu de la producció. Però la narració, comparacions i anècdotes que explica el duc de Sussex han captat tota l'atenció dels devots monàrquics més fervents.

"La meva lluita més gran va ser adonar-me que ningú del meu voltant podia ajudar-me. No tenia cap suport, ni una xarxa d'assessorament per identificar el que em passava". D'aquesta manera Enric explica com es va sentir durant el temps que va estar a l'Afganistan, uns anys plens de polèmica per l'assassinat de 25 talibans i el comportament poc exemplar del llavors membre de la família reial.

El príncep Enric vestit de soldat a l'Afganistan l'any 2008

En el documental esportiu Enric també ha trobat temps per recordar la mort de la seva mare. Concretament, reconeix no haver estat mai conscient del trauma que li va suposar perdre la seva mare de tan petit: "Mai es va discutir ni tampoc parlar. Durant aquells anys no vaig tenir cap emoció, no podia plorar, no podia sentir. De sobte em vaig topar amb la realitat i ara estic sentint-ho tot en lloc de ser jove". El príncep va tardar bastant de temps a recórrer a l'ajuda professional tant per la prematura pèrdua de la mare com per l'experiència viscuda durant 10 anys a l'exèrcit. Al documental confessa que hauria "preferit posar solució a tot això molt abans" del que ho va fer.

stats