Reialesa
Gent Monarquies 14/10/2022

La princesa Amàlia d'Holanda gairebé no surt de palau perquè ha rebut amenaces "molt greus"

L'hereva del tron holandès, de 18 anys, ha hagut d'abandonar la vida universitària, que havia començat tot just enguany

2 min
Amàlia a l'extrem esquerra, al costat de la resta de la família reial holandesa

BarcelonaEls reis dels Països Baixos, Guillem i Màxima, van explicar dijous a la nit que la seva primogènita, la princesa Amàlia, no pot sortir de casa per amenaces i ja no viu a Amsterdam, on aquest any havia iniciat els estudis universitaris. Els monarques van fer aquestes declaracions en una roda de premsa al final de la visita oficial a Suècia, que recullen els mitjans neerlandesos. La reina va lamentar que aquestes amenaces tenen "enormes conseqüències" per a la vida de la seva filla, ja que ha tornat a la residència familiar, al palau Huis ten Bosch (la Haia) i gairebé mai en surt. L'única excepció és per anar a la universitat a Amsterdam, on cursa el primer any d'una carrera universitària centrada en la política, la psicologia, el dret i l'economia.

"Aquestes conseqüències són molt complicades per a ella. No té vida estudiantil com la que tenen altres estudiants. Estic molt orgullosa d'ella i de com tira endavant" amb els seus estudis, explicava Màxima. Guillem va afegir que el que li està passant a la seva primogènita "és molt dur". "Té realment greus conseqüències per a ella. Crec que és realment molt valenta", va recalcar la reina sobre la seva filla gran, de 18 anys.

A mitjans de setembre mitjans locals van revelar que la seguretat personal de la princesa Amàlia i el primer ministre, Mark Rutte, s'havia reforçat per por que fossin objectiu de grups del crim organitzat, després que els seus noms apareguessin en missatges interceptats per la policia. Rutte va assegurar que totes les autoritats involucrades estan fent tot el possible per garantir que la princesa hereva del tron holandès estigui fora de perill. El primer ministre va expressar que ho sent "molt" per ella i va reconèixer que està "preocupat".

Al seu compte oficial a Twitter, la ministra neerlandesa de Justícia, Dilan Yesilgöz, ha assenyalat que s'han pres "mesures" i ha assegurat que els cossos policials i serveis d'informació neerlandesos "estan treballant dia i nit per garantir la seva seguretat". Tot i que tant Rutte com Yesilgöz es van negar a revelar la naturalesa de les amenaces, les informacions periodístiques del setembre apuntaven que s'havien detectat indicis que líders de la màfia tenien com a objectiu la princesa i el cap del govern per a un possible segrest o atac. Ja llavors la ministra de Justícia va admetre l'existència d'amenaces "molt greus" sorgides del món del crim organitzat contra polítics, figures públiques i periodistes als Països Baixos.

stats