D'aniversari
Gent Monarquies 09/12/2023

El retrobament (fallit) de la família reial ja té data

El dia 20 de desembre la infanta Elena celebrarà el seu seixantè aniversari al Palau de la Zarzuela

3 min
La infanta Helena amb el seu pare Joan Carles

BarcelonaEl miracle de Nadal ha fet entendrir la família reial. Pocs dies abans de l'inici de les festes nadalenques, la infanta Elena fa anys i enguany són rodons. El 20 de desembre la filla del rei emèrit complirà 60 anys i està preparant una gran festa per celebrar-ho. Un dels desitjos d'Elena és reunir la seva família, un fet que en el seu cas no és senzill per la marxa forçada de Joan Carles i Froilà a Abu Dhabi, i les desavinences internes entre els germans, Felip i Cristina. Però sembla que la celebració podria ser un petit respir per a l'ambient hostil entre els membres de la reialesa.

Ja hi ha les primeres confirmacions de convidats i el lloc de trobada. Com en altres ocasions, la infanta Elena celebrarà el seu aniversari al palau de la Zarzuela, la residència privada dels monarques espanyols. Aquest serà un aniversari més que Elena intentarà reunir tota la seva família. Per aconseguir-ho, la germana gran haurà de fer malabarismes per aconseguir convèncer els seus pares, germans, fills, nebots i amics perquè es vulguin presentar a la festa.

Qui sembla estar més animat per fer el viatge de més de 5.500 quilòmetres és el patriarca de la família, el rei Joan Carles. El pare de l'amfitriona ja ha confirmat la seva assistència a l'aniversari, encara que això li suposi haver d'anar i tornar el mateix dia als Emirats Àrabs, ja que la possibilitat de passar una nit a la Zarzuela ja se li ha denegat. Així i tot, l'emèrit podria forçar l'estada i allargar-la uns dies més. Per una banda, Joan Carles podria passar la nit a casa la seva filla, concretament al barri madrileny del Niño de Jesús, on ha viscut durant gairebé una dècada. L'altra opció seria traslladar-se fins a Sanxenxo, on el seu bon amic Pedro Campos l'acolliria amb els braços oberts tot i no celebrar-se cap regata gallega.

De fet, la pernoctació del pare del rei d'Espanya condicionarà la festa de la seva filla, ja que probablement no podrà ser un sopar d'aniversari, sinó que tot fa pensar que serà un esmorzar o un dinar per facilitar la seva estada en territori espanyol. Així doncs, el menú i l'organització de la trobada del dia 20 de desembre encara està per concretar. El que sí que està concretada és la presència de la reina Sofia, per bé que últimament està pendent de la seva germana, la princesa Irene, que es troba en un estat de salut delicat.

Els convidats més joves

Una de les peces centrals de l'aniversari d'Elena són els seus dos fills, Froilà i Victòria Frederica. En el cas del germà gran, ja ha confirmat l'assistència i, a més, acompanyarà el seu avi en el viatge d'Abu Dhabi fins a Madrid, com a mínim el d'anada. Però Victòria Frederica encara no ha confirmat l'assistència a l'aniversari de la seva mare, i no se sap si podrà fer un espai en la collada agenda com a influencer, ja que en el cas de l'aniversari de la majoria d'edat de la seva cosina i hereva del tron, Elionor, no en va trobar.

La infanta Elena, Froilà i Victòria Frederica visitant el rei Joan Carles.

La gran festa també serà una excusa perquè els avis puguin veure la majoria dels seus nets. A la Zarzuela es podrà trobar amb Pablo i Irene Urdangarin, que fa una temporada que viu a la capital espanyola per treure's el carnet de conduir. Amb qui no coincidirà serà amb els altres dos fills de Cristina i Iñaki, el Miquel i el Joan, que viuen a Londres i sembla que no trobaran un espai per viatjar a Madrid, encara que dos dies després sí que ho faran coincidint amb les festes de Nadal.

Pel que fa a la família hereva directa de la corona no hi ha hagut cap confirmació. Ni joves, ni grans. El rei Felip VI i la seva dona, Letícia, no han confirmat que el dia 20 estiguin a la casa on viuen, ni que sigui el seixantè aniversari de la infanta. Elionor sembla que tampoc se saltarà la formació militar a l'Acadèmia General de Saragossa del dimecres dia 20 per estar amb la seva tia. En canvi, Sofia sí que ho tindria més fàcil per coincidir amb la infanta, els seus avis i cosins, tenint en compte que ja faria dies que estaria de vacances nadalenques de la Universitat de Gal·les.

stats