Societat
Gent 06/10/2023

Nou rècord: una dona de 104 anys salta amb paracaigudes

Dorothy Hoffner va saltar diumenge passat des d'una avioneta a 4.000 metres d'altura

1 min
Dorothy Hoffner, de 104 anys saltant en paracaigudes

Barcelona"Si et sents bé, fes-ho". Aquest és el lema de Dorothy Hoffner, una dona nord-americana de 104 anys que aquest diumenge va saltar amb paracaigudes des d'una avioneta que volava a més de 4.000 metres d'altura. El Llibre Guinness dels Rècords podria haver d'actualitzar el rècord de la paracaigudista de més edat del món, ja que des del maig del 2022 el rècord mundial l'ostentava Linnéa Ingegärd Larsson, un suec de 103 anys.

"Realment és una sensació meravellosa, sentir el terra sota teu, amb tota aquella herba verda allà baix", explica la dona natural de Chicago que diumenge passat va decidir deixar una estona el caminador i fer un salt d'alçada en tota regla. Des de terra ferma de l'Skydive Chicago d'Illinois, l'esperaven familiars, curiosos i una gran quantitat de mitjans de comunicació que esperaven el seu aterratge per aplaudir-la i felicitar-la.

Així va ser, i quan els peus van tocar a terra va rebre un fort aplaudiment. Després d'agafar aire va explicar que durant la caiguda van rebre un cop de vent, van fer una cabriola i va pensar que era "molt divertit". Finalment, la centenària va concloure: "Quan et sents bé, pots fer aquestes coses. De vegades et pot fer por, però si et sents bé, fes-ho".

Ara Hoffner està pendent que l'organització de Guinness World Records certifiqui el seu registre. Al desembre farà 105 anys i diu que a partir d'ara voldria prendre's les coses amb més calma i que de cara a l'estiu vinent li agradaria fer un passeig en globus aerostàtic.

stats