Prostitució

Plácido Domingo, presumpte client d'una xarxa de prostitució desarticulada a l'Argentina

El tenor tindria relació amb l'organització des de fa 26 anys

ARA
2 min
Placido Domingo

BarcelonaLa justícia argentina ha assenyalat el tenor Plácido Domingo com a presumpte client dels serveis sexuals que oferia Escuela de Yoga de Buenos Aires (EYBA), una secta amb més de 30 anys d'història que va ser desarticulada la setmana passada, tal com detalla El País. Segons la investigació, en les escoltes telefòniques aprovades pel jutge Ariel Lijo es pot sentir un client que seria el tenor. L'organització criminal, que també operava als Estats Units, utilitzava com a façana la imatge d'una escola de ioga per a l'explotació sexual de dones.

En una de les converses captades per les escoltes, presumptament es pot sentir el tenor parlant amb una dona anomenada Susana Mendelievich, àlies Mendy, de 75 anys, a qui explica com ha de concretar-se la trobada sexual. El tenor aconsella a la dona que esquivi el seu equip de seguretat per poder pujar a la seva habitació. Posteriorment, Mendy es va comunicar amb el líder de la banda i li va detallar com el client, que seria Plácido Domingo, ja havia fet la feina d'organitzar-ho tot perquè els agents no s'adonessin de la trobada.

Segons Eldiario.es, la justícia argentina compta amb tres àudios en què es menciona un artista anomenat "Plácido". El mitjà digital assenyala que el tenor tindria vincles amb l'organització d'explotació sexual des de fa 26 anys. Fonts judicials indiquen que Domingo, que va visitar l'Argentina al mes d'abril per oferir un concert, no ha estat imputat per cap delicte, tot i que la investigació encara segueix en curs.

Plácido Domingo va ser un dels personatges públics que va ser assenyalat pel moviment Me Too: l'agost del 2019 va ser acusat d'assetjament sexual per 8 cantants i una ballarina. El tenor es va defensar assegurant que en el moment en què van tenir lloc els fets denunciats per les dones, als anys 80, "les normes eren diferents". Tot i que algunes de les seves actuacions van ser cancel·lades, Plácido Domingo ha continuat amb la seva vida professional i segueix oferint actuacions arreu del món.

stats