Gent 22/03/2021

La reina Elisabet II pren mesures per fomentar "la diversitat" a palau

La decisió arriba després que Enric i Meghan assenyalessin comportaments racistes dins de la família reial

2 min
La reina Elisabet II, en una imatge d'arxiu

La monarquia del Regne Unit revisarà la seva normativa interna per fomentar "la diversitat" entre els seus empleats i augmentar la representació de les minories, segons va informar aquest diumenge la BBC, que cita fonts de palau. Segons la cadena pública, la família reial, encapçalada per la reina Elisabet II, dona suport a aquesta iniciativa, que inclouria el nomenament d'un "cap de diversitat" que s'asseguraria que es compleixen els objectius als palaus de Buckingham, Kensington i Clarence House. Les fonts asseguren a la BBC que ja s'aplicaven mesures en aquest sentit, però que "no han obtingut el progrés desitjat". També subratllen que aquesta nova política estava prevista des d'abans que el príncep Enric i la seva dona, Meghan, revelessin en una entrevista als Estats Units que sentien que havien rebut un tracte racista.

En la conversa televisada amb Oprah Winfrey, emesa el 7 de març, els ducs de Sussex van assegurar, entre altres coses, que un membre de la família reial havia mostrat "preocupació" pel color de pell que tindria el seu fill Archie abans que naixés. Winfrey, de part de la parella, que ara viu a Los Angeles, va aclarir després que els comentaris no els havia fet ni la monarca, de 94 anys, ni el seu espòs Felip, de 99. En resposta a les acusacions, la monarquia va dir en un comunicat que, "encara que els records (del que va passar) poden variar", es pren l'assumpte del presumpte racisme "seriosament" i ho resoldrà en privat. Dies després, el príncep Guillem, segon en la línia de successió al tron, va subratllar durant un acte públic que la seva família "no és racista en absolut".

Les acusacions de presumpte racisme, que se sumen a altres de suposada negligència en la gestió de l'assetjament laboral, amenacen amb soscavar la reputació de la monarquia britànica. No en va el Regne Unit és un país multicultural i la reina és cap d'estat en 16 països de la Commonwealth, la mancomunitat d'antigues colònies britàniques.

stats