Cabaret Pop
Gent 05/03/2022

Riri i Vic

Aquesta setmana ens ha regalat trobades impensables. La de Rihanna i Victòria Frederica ha estat la més comentada, però potser la de C. Tangana i Anna Wintour ha estat la més útil

4 min
Victòria Frederica de Marichalar es va fer una foto amb Rihanna a la setmana de la moda de París

BarcelonaAquesta setmana s'han produït tota una sèrie de trobades que em tenen amb l'ai al cor. A mi ja m'agrada que la gent es trobi, eh. Més encara després de tant de temps sense poder-nos trobar. Però esclar, hi ha uns límits de tensió neuronal. El primer límit l'ha superat una neta del rei emèrit: Victòria Frederica de Marichalar i de Borbó. Ser neta del seu avi, filla del seu pare i seguir en bona part els dictats estilístics d'aquest últim l'ha portat directament a la Setmana de la Moda de París, on entre altres xous ha presenciat la desfilada de Dior, que hi mostrava les seves propostes per a l'hivern i la tardor vinents.

Vic, que és com li diuen els amics, es va trobar a la desfilada amb Rihanna, una dona rellevant perquè amb els 34 anys que té ha passat de ser d'una família pobra de Barbados amb la qual havia de vendre roba al carrer per sobreviure a ser considerada una de les artistes musicals més influents del segle XXI. Rihanna ha triomfat en la música però també en els negocis, ja que actualment és també un referent dins del sector de la moda i de la cosmètica, on a banda de vendre molt també ha canviat alguns cànons que estaven molt establerts. Per exemple, pel que fa a la concepció del cos de la dona, al qual la seva firma ha donat ales en totes les seves versions. De fet, la seva proposta amb Savage x Fenty va ser l'estocada final al xou heteropatriarcalíssim de Victoria's Secret.

Una col·lecció de llenceria de la firma de Rihanna

Lluny de repassar les trajectòries de Rihanna i Victòria, a la qual encara no se li coneix cap mèrit professional però sí un bon nombre de sorts obtingudes només per haver nascut en una determinada casa i no a la del costat, els mitjans espanyols s'han interessat únicament per una selfie en què apareixen plegades, que ha estat notícia en webs de moda, del cor i també generalistes. Sense cap tipus d'aproximació crítica, la majoria s'han centrat en dir que s'han fet una foto juntes, cosa que és evident que no és així. Perquè Rihanna no sap qui és l'altra i, per tant, no es va anar a fer cap foto amb ella. La realitat és que va ser Victòria la que va fer de vampiressa mediàtica de la primera quan aquesta estava envoltada de càmeres a l'entrada de la desfilada. Potser estem davant del seu primer mèrit professional...

Uns vídeos que corrien per la xarxa aquests dies mostraven com Vic es feia la selfie sense demanar permís i marxava. Al seu Instagram, però, no deia que li havia robat una selfie, cosa que hauria estat honesta i fins i tot s'hauria pogut aplaudir per càndida: ho deixava tot en suspens escrivint –si és que s'ho escriu ella...–: "París, qué ganas te tenía!". Evidentment, no van parlar. I Rihanna imagino que va estar simpàtica perquè amb tots els focus de cara no tenia marge per dir-li: "Però vostè qui és?!" Hauria estat genial que li digués això a la filla de la infanta Elena. Segur que en comptes de dir-li qui és li hauria dit qui són els seus avis, un clàssic de la demeritocràcia hereditària en què vivim. Estic segur que si li hagués respost que es neta del rei i la reina, Rihanna s'hauria quedat estranyada pensant si era neta d'Elvis i Madonna.

D'aquesta oportunista imatge també destaca que la madrilenya i la caribenya, a la qual tot el seu fandom anomena Riri, són igual de morenes. L'addicció evident al terracoteig facial de l'hereva aristòcrata no ha impedit, però, que la majoria de mitjans parlin d'ella recurrentment com d'un referent en el món de la moda i l'estil i com d'una influencer amb gran potencial. Sincerament, aquest abús del maquillatge i dels filtres d'Instagram l'haurien de posicionar com una desubicada pel que fa a les tendències actuals. Perquè ni és body positive ni naturalitat comunicativament.

Amb tot el piloteig acrític a la neta del ja oficialment exculpat monarca emèrit, gairebé ningú no ha parlat del que realment era notícia pel que fa a Rihanna a París, que és que ha tornat a fer magistralment el que porta anys fent: reinventar. La icona pop, sempre que entra en un àmbit, el redefineix i el fa desitjable. Ho fa amb gran estratègia empresarial i comercial, però també amb la seva gràcia natural. En aquesta ocasió, s'ha convertit en una trendsetter absoluta per a dones embarassades, que amb ella han rebut una sobredosi meravellosa d'empoderament. Absolutament irresistible, amb un vestit de plumetti negre i un conjunt de llenceria amb un brocat meravellós, es va presentar a la desfilada en qüestió. Per a més mèrit, s'ho va combinar amb un abric XL negre efecte pell i unes botes altes xarolades que convertien el conjunt en una aposta impossible de la qual només podia sortir guanyant ella. I així va ser. Però ¿a qui li importa aquest look que a partir d'ara imitarà mig món podent perdre el temps qualificant de promesa de la moda una nena de 21 anys que es va posar un jerseiet pelut de color blanc trencat amb uns pantalons marrons? Estem perduts!

Anna Wintour i C. Tangana a la desfilada de Gucci de la Setmana de la Moda de Milà

Mentre Putin continuava convertint els seus tirànics deliris en realitat i a Milà tothom menys Armani –com t'enyorarem, Giorgio!– feia veure que no estava passant res, la Setmana de la Moda de la capital econòmica italiana també reunia dues cares que no hauríem relacionat mai abans. C. Tangana i Anna Wintour es van trobar i fotografiar l'un amb l'altre –voluntàriament– a la desfilada de Gucci, la firma de la dècada, encara que alguns no ho vulguin acceptar. Realment el seu crossover és molt més interessant, perquè tots dos portaven el mateix abric, i això evidencia que les diferències entre ja gèneres estan esgotades. Una trobada d'alt impacte mediàtic i, sens dubte, més productiva. Amb la força que tenen els dos en el terreny estilístic, segur que a molts els caurà la bena dels ulls en aquest tema. Per cert, que aquesta setmana també ens ha proveït una foto de Donatella Versace i Pedro Almodóvar junts en un xou de Saint-Laurent, però no en comentaré res. Només posaré una espelma perquè el segon li faci un biopic a la primera. En els temps que vivim, somiar és imprescindible.

stats