Stormy Daniels

Robert De Niro, Stephen King i Barbra Streisand, entre les icones culturals que celebren la sentència de Donald Trump

Grans figures del món de l'entreteniment han aprofitat la sentència del cas Stormy Daniels per criticar el candidat republicà

3 min
Robert De Niro, Katy Perry i Billy Baldwin

BarcelonaLes promeses grandiloqüents i la dialèctica megalòmana li han tornat com un bumerang a Donald Trump, ara que ha estat sentenciat com a culpable de 34 delictes en el cas Stormy Daniels. Després d’anys enterrant escàndols mediàtics i tenint els seguidors amatents a qualsevol crida –sempre amb el suport omnipresent de la cadena Fox–, algunes de les figures més il·lustres de la indústria de l’entreteniment, que des de fa temps es posiciona obertament en contra de les polítiques de Trump, han aprofitat per celebrar l’estocada judicial del candidat a les presidencials. 

Els tempos li van anar com anell al dit a Robert De Niro, demòcrata declarat, en coincidir la promoció de la seva nova pel·lícula Ezra poques hores després que el jutge sentenciés Donald Trump a quatre anys de presó. Davant la pregunta del periodista de Variety Lexi Carson sobre la resposta del jutge, l'actor va expressar el seu recel a pronunciar-se rotundament sobre el tema: "Penso que s'ha fet justícia", va dir des de la catifa vermella. "Això és només una part de tota la fotografia, així que vull ser cautelós". Però aviat es va deixar anar: "Això mai hauria hagut d'arribar fins a aquest punt. Jo no vull estar-ne parlant, però estic molt disgustat per tot el que ha passat. He de dir una cosa: aquest és el meu país i aquest home vol destruir-lo. És boig".

Molt més breu i concisa va ser l'opinió expressada per l'escriptor nord-americà Stephen King. L'autor de Misery no va voler donar gaires voltes per valorar els fets i va ser ben directe en la seva publicació a X: "El candidat republicà per a la presidència és un convicte".

Gairebé a la mateixa hora, l'actor de Star Wars Mark Hamill també va pronunciar-se. A diferència de la sobrietat de l'autor, l'intèrpret va sumar-se a la tendència del disseny gràfic i ha publicat una gran imatge amb la paraula "guilty" [culpable] de color vermell repetida 34 vegades, una per a cada condemna.

Guilty també ha estat la paraula clau que ha utilitzat l'actor Billy Baldwin, que ha escrit al seu perfil de la plataforma X: "Culpable de tots els càrrecs. E. Jean Carroll (emoticona d'un tick verd). Stormy Daniels (emoticona d'un tick verd). La interferència electoral, l'espionatge i la incitació de la insurrecció és el següent", va apuntar l'actor de Gossip girl, fent referència als casos ja sentenciats i les accions del polític que, segons ell, també podrien ser jutjades.

Qui tampoc es va estar de res va ser la cantant, actriu i productora Barbra Streisand. "El delinqüent condemnat Donald Trump culpa el jutge, el jurat i Nova York d'haver estat declarat culpable de 34 càrrecs. Ell mai acceptarà la responsabilitat d'aquests crims. Americans, no hem de deixar que aquest convicte s'acosti a la Casa Blanca mai més", va ser el seu escrit, que va enllaçar a la notícia sobre la imputació de càrrecs publicada pel New York Times.

Amb només tres lletres la cantant Katy Perry també s'ha sumat a la celebració de la condemna: "LFG", les inicials de l'expressió anglosaxona Let's fucking go, que es podria traduir com un crit d'alegria similar a "Som-hi!"

Però no tothom ha celebrat la decisió del jutge. A diferència del sector cultural, una gran quantitat de polítics han mostrat el seu desacord i desconfiança amb la decisió del sistema judicial de Nova York. Però entre les cares conegudes, l'estrella del reality show Caitlyn Jenner va ser contundent a l'hora de posicionar-se sobre el veredicte: "Un dia indignant per als Estats Units. Tot el procés ha estat indignant, esclar. Vergonya per a l'estat de Nova York. Vergonya per al Departament de Justícia corrupte", va publicar des del seu compte d'X. Però aquesta no va ser l'única opinió expressada per Jenner, que gairebé 24 hores després de la sentència segueix publicant diferents missatges d'indignació i qualificant la situació que ha causat el jutge de "caòtica".

stats