cultura

El festival de música on es poden tastar plats de restaurants que sumen sis estrelles Michelin

El Vallviva s'amplia un dia més i ofereix per primera vegada programació familiar

3 min
El Festival Vallviva celebra la seva quarta edició, creix un dia més i programa per primera vegada oferta familiar

La Vall d'en BasAmb un concert de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) –120 músics damunt l'escenari– i amb la participació de Manu Guix, Beth, Mariona Escoda, Joan Garrido i La Pau –i amb les entrades ja exhaurides–, s’enceta la quarta edició del festival Vallviva, que se celebra des d'aquest dimecres fins al diumenge 14 de juliol a la Vall d’en Bas. Aquest festival solidari, que destina tots els beneficis a la investigació contra el càncer a l’Hospital Vall d’Hebron, enguany creix un dia i arriba fins al diumenge, on la programació es concentrarà a la tarda i serà totalment familiar, amb activitats infantils i un concert d’El Pot Petit amb la Black Music Big Band. 

Imatge de l'edició de l'any passat del festival Vallviva

La programació del festival, com en les anteriors edicions, és una combinació de gèneres i de joves artistes emergents amb noms consagrats de l'escena estatal. Començarà amb una actuació de Miratjazz –que també actuaran dijous i divendres–, i dimecres també hi actuaran Olga Zoet i Èric Vinaixa, a més la SCCC. Dijous serà el torn de Marc Andurell, Ginestà i Els Amics de les Arts, que també tenen totes les entrades venudes.

Divendres el cartell el formaran Pep Poblet, Àlex Pérez i el veterà grup donostiarra La Oreja de Van Gogh –que també ha exhaurit les entrades–. Dissabte actuaran Júlia Blum, Alfred García i Álvaro de Luna. Totes les nits, quan acabin les actuacions, hi haurà sessió de discjòquei, que allargarà la vetllada fins a les dues de la matinada.

Oferta gastronòmica diversa

Com cada any, una de les característiques del Vallviva que el diferencia d'altres festivals és la cuina de qualitat que s’hi ofereix. De dimecres a dissabte, quatre restaurants amb Estrella Michelin preparen el sopar. Dimecres anirà a càrrec de Nandu Jubany, dijous serà el conegut restaurant olotí Les Cols, divendres el restaurant garrotxí Ca l’Enric, i dissabte l’empordanès Miramar de Paco Pérez. L’oferta gastronòmica també tindrà un espai dedicat a la cuina d’autor, amb dos restaurants garrotxins del Grup Quinze Ous i l’Equilibri, i finalment una zona de gastronomia quilòmetre zero amb parades que oferiran productes locals i de qualitat completarà l’oferta culinària de l’esdeveniment. 

El Vallviva es diferencia de la resta de festivals per la seva oferta gastronòmica, variada i de molta qualitat

El promotor del festival, Eudald Morera, és un reconegut empresari, i per això cada any són més les empreses que donen suport al festival en forma de patrocini. L’any passat van ser dues-centes, i aquest són dues-centes cinquanta. La passada edició, es van generar uns beneficis de més de 76.000 euros. Morera va decidir fundar el festival, malgrat l’opinió contrària de la seva família, quan estava greument afectat per una malaltia que gairebé li impedia caminar i tenia molt mal pronòstic. En aquell moment vital, Morera va pensar que la vida passa massa de pressa i que cal tenir moments per estar amb els amics, relacionar-se socialment, compartir el que es té -el festival es fa en una finca de la Vall d’en Bas, que és de la seva propietat- i gaudir de la vida. Afortunadament, Morera s’ha anat refent i ell assegura que fundar el festival li ha donat vida. “Al Vallviva no només s’hi troba música, també hi ha natura, cultura i gastronomia i, sobretot, un caliu especial que el fa diferent. Tot això emmarcat en un entorn i en una voluntat de compartir i celebrar la vida. Aquest any hem exhaurit les entrades de tres concerts abans de començar el festival, cosa que no havia passat mai abans”, valora Morera.

La jornada inaugural comptarà també amb la presència d’investigadors de la Vall d’Hebron, hospital on destinen els guanys del festival.

L'oferta gastronòmica és assequible per a totes les butxaques
stats