Llibres

L'Escala dedica la fira Vila del Llibre a la cultura grega i a la seva relació amb les lletres catalanes

Es retrà homentage a Maria Àngels Anglada i s'evocarà l'obra de Víctor Català

2 min
Parades de llibres a la darrera edició de l'Escala Vila del Llibre.

La cultura grega clàssica i contemporània i la seva influència en les lletres catalanes centra la sisena edició de la fira l'Escala Vila del Llibre, que se celebra aquest cap de setmana a la població empordanesa. Una de les autores catalanes que més s'han deixat seduir per la cultura hel·lènica, Maria Àngels Anglada, serà homenatjada amb motiu dels 25 anys de la seva mort, en un acte que comptarà amb la participació de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada i Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i que inclourà un recital de poesia de l'escriptora a càrrec de l'actriu Rosa Cadafalch. A l'Escala també s'evocarà l'obra de Víctor Català, filla d'aquesta població i influenciada també per la cultura grega. 

Inscriu-te a la newsletter Girona Més enllà de la Costa Brava i la Cerdanya
Inscriu-t’hi

Comissariada per l'hel·lenista Eusebi Ayensa, aquesta edició de la Vila del Llibre de l'Escala comptarà amb activitats al jaciment d'Empúries, situat dins el municipi de l'Escala. Hi haurà una vista guiada per les restes arqueològiques amenitzada amb els versos de poetes catalans que s'hi han inspirat, com Josep Pla, Jacint Verdaguer o Joan Margarit, entre altres activitats.

La literatura contemporània grega serà també molt present a la fira. El reconegut escriptor de novel·la negra Petros Màrkaris intervindrà de manera virtual en un diàleg amb l'escriptor Sebastià Bennasar sobre el gènere que tots dos han conreat amb gran èxit. 

Una altra de les activitats programades és un recital a l'aire lliure dels actors Jaume Comas i Carme Callol d'una tria d'obres cabdals de la literatura grega (d'Homer, de Plató i de Sòfocles, entre d'altres) en la traducció que n'han fet al català autors com Carles Riba, Joan Crexells o Eloi Creus.

La fira s'obrirà aquest divendres amb un concert de Josep Tero a l'Alfolí de la Sal, on interpretarà cançons basades en poemes de Kavafis. Durant el dissabte i el diumenge, davant la platja de les Barques, hi haurà instal·lades una trentena de parades de venda de llibres.

stats