L'excursió

Ruta d'ascens al puig Segalar, amb punt de partida i arribada a Garrigoles

Si sortim des de Garrigoles rebrem com un regal per als nostres ulls i per al nostre esperit la immensitat del mar just al moment de fer el cim

Daniel Bonaventura
2 min
Vistes al Montgrí que es poden gaudir tot pujant al Pig Segalar.

Garrigoles - puig Segalar - Garrigoles

  • Recorregut: 10,5 km
  • Desnivell: 235 m
  • Temps estimat (a peu): 3 h

El puig Seglar és un ascens fàcil al cor de l’Empordà, destí habitual de caminadors i ciclistes. Si partim des de Garrigoles rebrem com un regal per als nostres ulls i per al nostre esperit la immensitat del mar just al moment de fer el cim. Seguirem les indicacions cap al puig Segalar i entrarem en una pista forestal sense dificultat. Després de 3,5 km farem el cim, a la cota 175 m, on hi ha un vèrtex geodèsic.

El moment és inoblidable perquè caminem ofegats en la boscúria i, amb un simple canvi de rasant, se’ns obren tots els cels de l’Empordà, amb el Montgrí convertit en bisbe jacent, la badia de Roses amb la mar infinita, el cap de Creus, el Pirineu més granític, Rocacorba, el Far i el Montseny. Poques muntanyes regalen tant amb tan poc alçada. També hi podem pujar des d’Albons, Viladamat, Ventalló o Palau Borrell.

Avui proposem baixar per la pista que porta a Viladamat per visitar l'església-castell de Sant Feliu de la Garriga, una de les catedrals romàniques de l’Empordà. La part residencial de l’edifici és una residència turística des de 164 euros/nit. Des d’aquí retornarem a Garrigoles.

  1. Partim de la població de Garrigoles.
  2. Seguirem les indicacions per anar al puig Segalar i entrarem en una pista forestal sense dificultat.
  3. Després de 3,5 km farem el cim, a la cota 175 m, on hi ha un vèrtex geodèsic.
  4. Amb un simple canvi de rasant se’ns obren tots els cels de l’Empordà, amb el Montgrí convertit en bisbe jacent, la badia de Roses amb la mar infinita, el cap de Creus, el Pirineu més granític, Rocacorba, el Far i el Montseny.
  5. Des del capdamunt del puig Segalar es pot gaudir de vistes espectaculars. Avui proposem baixar per la pista que porta a Viladamat per visitar l'església-castell de Sant Feliu de la Garriga, una de les catedrals romàniques de l’Empordà.
  6. Des d'aquí retornarem a Garrigoles.
stats