Alarma pel brot d'Ebola "sense precedents" que ja ha matat 78 persones a Guinea Conakry

Se sospita que l'epidèmia ha arribat a Libèria i Sierra Leone, i el Senegal ha tancat les fronteres

Llegeix aquí 'Ebola: pànic a l'Àfrica de l'Oest', escrit sobre el terreny pel productor de televisió i bloguer de l'Ara Horaci Garcia.

El brot causat pel virus d'Ebola detectat Guinea Conakry, que ja ha matat 78 persones, és una "epidèmia sense precedents", segons ha advertit aquest dilluns l'organització humanitària Metges Sense Fronteres (MSF).
"Afrontem una epidèmia d'una magnitud mai vista abans en termes de distribució de casos al país", ha alertat el coordinador de MSF a Conakry, Mariano Lugli, en un comunicat emès des de la capital guineana.

El virus s'ha detectat en quatre zones de Guinea: Guéckédou, Macenta Kissidougou, N'Zérékoré i Conakry.
"Fins ara, les autoritats sanitàries guineanes han comptabilitzat 122 pacients sospitosos i 78 morts", ha afegit MSF.

Aquestes xifres són superiors a les divulgades aquest diumenge pel president del país, Alpha Condé, que va informar de 72 morts i 112 casos de pacients infectats en un missatge dirigit a la nació publicat pels mitjans guineans.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat aquest dilluns que el brot s'ha estès a Libèria, on els exàmens clínics han confirmat dos casos. A Sierra Leone, que també té frontera amb Guinea Conakry, s'han identificat dos casos sospitosos i en tots dos els malalts han mort.

El Senegal va ordenar ahir el tancament de les seves fronteres amb Guinea per evitar la propagació del virus, que es transmet per contacte directe amb la sang i els fluids i teixits corporals de les persones o animals infectats.

L'Ebola, que ha causat nombroses morts a l'Àfrica en els últims anys i és una amenaça per a la salut global, també és considerat com un possible agent de guerra biològica.

Llegeix aquí 'Ebola: pànic a l'Àfrica de l'Oest', escrit sobre el terreny pel productor de televisió i bloguer de l'Ara Horaci Garcia.