Bernie Sanders presenta la seva candidatura a la presidència dels EUA

El senador de Vermont se suma a la cursa demòcrata per al 2020

El senador de Vermont Bernie Sanders ha enviat aquest dimarts una carta a tots els seus seguidors per anunciar oficialment la seva candidatura a la presidència dels Estats Units per al 2020.

El veterà demòcrata, de 77 anys, que representa l'ala més progressista del partit i que ja va competir amb Hillary Clinton per la candidatura del partit a les eleccions del 2016, entra així en la cursa demòcrata cap a les presidencials del 2020, que han de determinar la reelecció o no del president republicà, Donald Trump.

Sanders es presenta a les primàries demòcrates més obertes, a les quals ja s'han presentat sis dones, el nombre més elevat de la història del partit: Elisabeth Warren, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Kirsten Gillibrand i Tulsi Gabbard, a més de la independent Marianne Williamson.

En la seva campanya, Sanders ha dit que impulsaria moltes de les mateixes qüestions que ja va defensar el 2016 i que van trobar molt de suport entre els votants més joves, com l'assistència sanitària universal, la pujada del salari mínim i la matrícula pública gratuïta a la universitat.

"La nostra proposta és crear un govern i una economia que funcionin per a molts, i no només per a uns pocs", diu Sanders al correu electrònic, en què demana que 1 milió de persones es registrin per iniciar la campanya.

Més continguts de