El Dalai-lama, ingressat a Nova Delhi per una infecció pulmonar

El seu portaveu afirma que el líder espiritual tibetà, de 83 anys, respon bé al tractament

El Dalai-lama, de 83 anys, està ingressat en un hospital de Nova Delhi amb una infecció respiratòria, tot i que el seu estat ja "ha començat a millorar", segons una font pròxima al líder espiritual tibetà. El seu portaveu ha dit que espera que li puguin donar l'alta d'aquí dos dies. El líder religiós va ser traslladat dimarts des de la seva residència a la ciutat Dharamsala, al nord de l'Índia, fins a un hospital de la capital del país.

Lhamo Dondhup, nom original del catorzè dalai-lama, va complir al març 60 anys d'exili a l'Índia, on va fugir el 1959 després de la dura repressió xinesa contra l'aixecament popular de Lhasa, la capital del Tibet. Es va veure forçat a abandonar el país amb milers de compatriotes i buscar aixopluc al nord de l'Índia.

Des de llavors va continuar la lluita per la llibertat del seu poble, tot i que sempre "oposant-se sistemàticament a la violència", motiu pel qual li va ser concedit el Nobel de la pau el 1989.

El líder religiós tibetà va néixer el 6 de juliol del 1935 a Taktser, al Tibet oriental, on quan tenia dos anys es va convertir en cap espiritual del seu poble al ser reconegut com la reencarnació del seu predecessor.