Detenen un sospitós per la violació i l'assassinat de la periodista búlgara

Les últimes investigacions apunten que es podria tractar d'un crim masclista

Novetats en el cas de la violació i el brutal assassinat de la periodista búlgara  Victoria Marinova. La policia de Bulgària ha detingut aquest dimarts una persona suposadament implicada en el crim, tal com ha confirmat el ministeri de l'Interior del país europeu.

"Un sospitós ha sigut traslladat avui a la comissaria de la policia a la ciutat de Ruse [on es va cometre l'assassinat el cap de setmana]. El ministre de l'Interior, Mladen Marinov, és a Ruse i més tard farà declaracions", ha apuntat un portaveu del ministeri a l'agència de notícies Efe. 

Alarma a la UE per l’assassinat de Viktoria Marinova

Malgrat les últimes informacions, s'ha de confirmar aquesta hipòtesi: les autoritats encara estan examinant si l'ADN del detingut correspon al de les proves recollides al lloc del crim. Mentrestant, creix la hipòtesi que el sospitós podria tenir una relació personal amb la víctima i que el motiu de l'assassinat seria "exclusivament sexual". Per tant, es desmentiria que l'atac fos conseqüència de l'activitat professional de la periodista, que la setmana passada va emetre notícies relacionades amb una investigació sobre casos de corrupció al país. 

Segons ha apuntat el cap de la direcció regional de la Policia, Teodor Atanaso, el detingut investigat com a possible autor de l'homicidi és un jove ucraïnès amb passaport de Romania.

Marinova, de 30 anys, va ser trobada morta en un parc de Ruse, al nord del país, amb senyals d’haver sigut violada, colpejada i estrangulada. El seu cas ha generat una onada d’indignació a Europa. I també va fer saltar les alarmes a la Unió Europea, que, seguint la possibilitat que es pogués tractar d'un assassinat com a conseqüència de la seva feina, va recordar que és el tercer homicidi d’un periodista als països de la UE en menys d’un any.