Macron guanya Le Pen en el debat, segons els sondejos

Els dos candidats a la segona volta de les presidencials franceses van protagonitzar un cara a cara virulent

El candidat centrista a la presidència de França, Emmanuel Macron, va ser "més convincent" que la seva rival, la ultradretana Marine Le Pen, durant el debat televisiu celebrat aquest dimecres al vespre, tres dies abans de la segona volta, segons un sondeig.

El 63% dels enquestats per telèfon en acabar el debat van considerar que Macron va ser millor, davant el 34% que es van decantar per Le Pen, segons la cadena BFMTV.

El candidat socioliberal va ser el preferit en el cara a cara pel 95% de les persones que el van votar a la primera volta del 23 d'abril, mentre que només el 85% dels votants del Front Nacional van considerar Le Pen més encertada.

Macron, a més, va ser considerat millor que la seva rival pel 58% dels votants, durant la primera volta, del candidat conservador François Fillon, i pel 66% dels votants de Jean-Luc Mélenchon, candidat d'esquerra, sempre segons la BFMTV.

Aquest dijous al matí, en una entrevista televisada en aquesta mateixa cadena, Le Pen s'ha referit a la crispació durant el debat. "El clima va ser sever perquè és la primera vegada que dos candidats finalistes a l'Elisi estan en desacord en tot", ha explicat la candidata de l'FN.

Macron ha explicat aquest matí que considera que s'ha de debatre amb Le Pen, "encara que un s'embruti una mica"

"Quan es reben insults tota la nit, un no surt content", ha explicat el candidat d' En Marxa en una entrevista a l'emissora France Inter.