Palestina ja és membre de ple dret de la Cort Penal Internacional

Entra en vigor la seva adhesió, que permetrà jutjar crims de guerra comesos en territori palestí ocupat

Palestina s'ha convertit aquest dimecres en membre de ple dret de la Cort Penal Internacional (CPI), després de l'entrada en vigor de la seva adhesió a l'Estatut de Roma. Això permetrà la possibilitat que es jutgin crims de guerra comesos en els territoris palestins ocupats .

En un acte celebrat aquest matí de dimecres a la seu del tribunal a l'Haia amb motiu de l'adhesió, el ministre palestí de Relacions Exteriors, Riad al-Malki, ha rebut una còpia simbòlica de l'Estatut de Roma, instrument constitutiu de la CPI.

El passat 1 de gener la Autoritat Nacional Palestina (ANP) va presentar davant la Cort la documentació a través de la qual s'acollia a 16 tractats multilaterals, entre ells l'Estatut de Roma. Segons aquesta documentació, el Govern de Palestina accepta la jurisdicció de l'alt tribunal internacional per suposats crims comesos "al territori palestí ocupat, inclosa Jerusalem oriental, des del 13 de juny de 2014".

El Govern palestí ja havia declarat la seva acceptació de la jurisdicció del TPI el 13 juny 2014 a través d'una declaració de conformitat de l'article 12 (3) de l'Estatut de Roma. L'adhesió de Palestina a la CPI implica la possibilitat que es jutgin crims de guerra comesos en els territoris palestins ocupats.

Més continguts de