La policia turca tanca per la força el parc Gezi d'Istanbul tres hores després d'obrir-lo

Les autoritats han utilitzat canons d'aigua per impedir l'entrada dels manifestants al parc

Les autoritats turques han tancat l'accés al parc Gezi d'Istanbul , epicentre de les protestes a Turquia , només tres hores després d'obrir-lo.

La policia turca ha utilitzat canons d'aigua per dispersar els manifestants que intentaven entrar al parc Gezi d'Istanbul, l'epicentre de les protestes contra el primer ministre del país, Recepp Tayyip Erdogan.

El governador d'Istanbul , Hüseyin Avni Mutlu , havia reobert el pa rc aquest dilluns a la tarda davant els mitjans de comunicació , i havia promès que la zona seria "un paradís renovat per als 14 milions d'habitants d'Istanbul " .

Alhora, la plataforma Solidaritat amb Taksim havia convocat aquest dilluns a la tarda u na marxa cap al parc , tancat amb cordons policials des de fa tres setmanes per reivindicar l'ús p úblic d'aquest espai verd . La policia no ha volgut donar explicacions sobre el tancament, tot i que s'especula que ho ha fet per evitar noves protestes contra el primer ministre turc, Recepp Tayyip Erdogan.

Paradoxalment, Mutlu havia anunciat que deixaria el parc obert les 24 hores del dia per a "tots els ciutadans ". Tot i això, ja havia enviat un avís als manifestants advertint  que no toleraria noves manifestacions en aquest e spai .

" Els parcs pertanyen al poble . Convertir-los en una àrea de manifestacions és una tortura per a la gent . No podem tolerar q ue un grup es consideri el poble i digui que el parc li p ertany " , ha dit el governador  en el discurs de reobertura, poques hores abans de tornar a tancar el parc.

Un reobertura exprés

La policia ha permès de nou l'entrada dels ciutadans u na v egada haguessin marxat les autoritats , però només tres hores després ha tornat a evacuar l' espai i ja no hi permet l'accés , segons informa el diari turc ' Hürriyet' .

Les intencions de les autoritats de construir al parc un centre comercial van ser el detonant el mes de maig passat d'u na onada de protestes a la plaça Taksim d' Istanbul , que es va estendre per tot el país per denunciar l'estil autoritari del govern.