Trump, sobre Brigitte Macron: "Està en bona forma, és preciosa"

Polèmica per un comentari masclista del president dels Estats Units a la primera dama francesa

El president dels Estats Units, Donald Trump, torna a ser protagonista per un comentari masclista. En aquesta ocasió, l'ha fet a la primera dama francesa, Brigitte Macron, durant la seva visita oficial a París. 

Els fets van tenir lloc durant la recepció al Palau dels Invàlids de París aquest dijous quan es van trobar les dues parelles, Donald i Melania Trump i Emmanuel i Brigitte Macron. El nord-americà va saludar Brigitte i li va dir: "Estàs en molt bona forma"; després es va adreçar al president francès: "Està en molt bona forma, és preciosa". 

Les xarxes socials han criticat amb duresa el gest de Trump. "El comentari creua la línia del compliment i s'instal·la en l'assetjament sexual", diuen els comentaris a Twitter. L'escriptora feminista Alex Berg escrivia a la mateixa xarxa social: " La gent dirà que #Trump només li feia cas. Fa fàstic i creua la línia sobre el que es pot dir del cos d'una dona. El comentari no és sobre la bellesa, és sobre el poder. És un recordatori que Trump i els homes tenen el poder sobre els nostres cossos". 

No és el primer cop que el republicà és al centre de les crítiques per comentaris fora de lloc sobre les dones. En campanya electoral, es va fer públic un àudio en què l'ara president deia a un presentador de televisió: " Quan ets una estrella, [les dones] et deixen fer el que vulguis. Agafar-les pel cony". 

Diverses dones també el van acusar llavors d' agressions sexuals.