Successos
Internacional Àfrica 09/06/2023

Mor un home devorat per un tauró en una platja d'Egipte

Els fets han tingut lloc en una ciutat del mar Roig i la víctima és un ciutadà rus que hi residia

ARA
2 min
Tauró

BarcelonaUn ciutadà rus ha mort aquest divendres per l'atac d'un tauró en una platja d'una ciutat balneari d'Egipte, situada al mar Roig. "L'atac d'un tauró a la ciutat turística de Hurghada, de manera sobtada i inesperada, ha causat la mort d'un estranger", han assenyalat fonts sanitàries al mitjà egipci Al-Masry al-Youm, que ha informat que s'ha prohibit nedar a la zona fins que no se sàpiga quin és el nivell de l'amenaça. Es tracta de la primera mort de l'any per atac de tauró: l'any passat ja van morir dos turistes en les mateixes circumstàncies, segons mitjans locals i russos. L'agència russa Tass indica que la víctima ha estat identificada com a Vladímir Popov, de 23 anys, i el consolat general de Rússia a Egipte ha dit que era resident al país nord-africà i que, per tant, no hi feia turisme.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La informació dels mitjans recollits per l'agència Efe indiquen que no es va poder fer res per salvar el ciutadà rus, que "demanava ajuda a crits durant l'atac del tauró". A les xarxes socials, de fet, s'ha difós un vídeo, que no ha pogut ser verificat independentment, on suposadament apareix l'home sent devorat. La ministra de Medi Ambient egípcia, Yasmin Fuad, ha confirmat l'atac i ha assegurat que es treballa per "aconseguir els màxims estàndards de seguretat per als visitants de les platges del mar Roig i prendre totes les mesures possibles encaminades a evitar que es repeteixi l'incident", segons un comunicat.

"Davant el comportament anormal observat al tauró que ha causat l'incident i el fet que anteriorment havien passat atacs contra humans d'aquesta mena de tauró, l'equip de treball especialitzat l'ha capturat per examinar-lo, saber els motius de l'atac i descobrir si va ser el mateix tauró dels atacs anteriors", s'apunta a la nota. El juliol de l'any passat, les autoritats egípcies van confirmar la mort de dues dones per l'atac d'un tauró a la ciutat balneari de Sahl Hashesh, també al mar Roig, mentre practicaven esnòrquel. En els darrers anys, els atacs de taurons han estat relativament rars a la regió, una zona que és un paradís per als bussejadors de tot el món per les seves aigües càlides i transparents, plenes de vida aquàtica.

stats