Estats Units
Internacional Amèrica 23/11/2022

Set morts en un tiroteig en un supermercat als Estats Units

L'atac, en una ciutat a l'estat de Virgínia, és el tercer episodi greu de violència armada dels últims dies al país

ARA
2 min
Agents de policia a l'escena del tiroteig al supermercat Walmart de Chesapeake, Virgínia

BarcelonaSis persones han mort a trets aquest dimarts a la nit (a la matinada, hora catalana) en un supermercat Walmart a Chesapeake (Virgínia), en el que ja és el tercer tiroteig amb múltiples víctimes que es produeix en pocs dies als Estats Units. A l'autor de l'atac, que era gerent del mateix establiment, també l'han trobat mort al lloc dels fets després d'haver-se disparat ell mateix, amb la qual cosa el balanç total és de set morts, segons ha confirmat la policia local. A més, hauria causat almenys quatre ferits abans de morir.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'home va obrir foc indiscriminadament contra els treballadors del supermercat dins d'una sala de descans per a empleats que hi ha a l'interior del supermercat. "He aixecat la vista i el meu gerent simplement ha obert la porta i ha començat a disparar. No ha dit ni una paraula, no ha dit res de res", explicava una de les treballadores supervivents, Briana Tyler, a la televisió ABC.

La policia va ser alertada dels fets aquest dimarts a les 22.12 h, hora local, quan el supermercat Walmart encara estava obert. Una quarantena de vehicles d'emergències es van desplaçar fins al lloc, on també es va desplegar un enorme operatiu policial. Les autoritats van demanar a tothom que era a la zona i als familiars de les persones que podrien haver estat al supermercat durant el tiroteig que es dirigissin al centre de convencions de la localitat. "Estem en xoc per aquest tràgic esdeveniment a la nostra botiga de Chesapeake, Virgínia", ha afirmat Walmart en un comunicat.

Chesapeake, una ciutat d'uns 250.000 habitants al sud-est de Virgínia, ha estat l'escenari del tercer episodi greu de violència armada dels últims dies als EUA. Fa tan sols tres dies, dissabte a la nit, un home de 22 anys va entrar amb un rifle al Club Q de Colorado Springs (Colorado), considerat com a refugi per a la comunitat LGTBIQ+, va matar 5 persones i en va ferir 25. I una setmana abans un estudiant de la Universitat de Virgínia, a Charlottesville, va matar a trets tres membres de l'equip de futbol.

Després del tiroteig a Colorado Springs, el president dels EUA, Joe Biden, va alertar d'una "epidèmia de violència" al país nord-americà, especialment contra el col·lectiu LGTBIQ+ però no només. Amb el d'aquesta nit, de fet, ja són 606 els tirotejos massius –amb almenys quatre víctimes involucrades– aquest any als Estats Units, segons dades recopilades per l'organització Gun Violence Archive.

stats