Internacional 09/10/2014

Els euro-escèptics poden entrar al Parlament britànic

La victòria d'UKIP suposaria un perill per als conservadors de Cameron, a set mesos de les eleccions

Reuters
1 min
El candidat de l'UKIP, Douglas Carswell, davant les oficines del partit a Clacton. SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Clacton-On-SeaEl partit britànic euro-escèptic UKIP podria guanyar el primer seient al Parlament britànic en les eleccions parcials que se celebren aquest dijous per la mort del parlamentari del Partit Laborista, Jim Dobbin. Aquesta elecció posaria sota amenaça el Partit Conservador que lidera el primer ministre britànic, David Cameron, a només set mesos de les eleccions nacionals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El candidat de l'UKIP al Parlament britànic a Clacton, Douglas Carswell, va abandonar les files del Partit Conservador el passat agost. Es va justificar dient que dubtava de la determinació del primer ministre de reformar la Unió Europea. Cameron ha promès intentar renegociar la relació del Regne Unit amb la Unió Europea abans de convocar el referèndum el 2017. Però molts dels seus propis companys de partit són escèptics sobre la seva intenció de promoure un canvi real, i això està provocant fractures entre els conservadors.

Les enquestes suggereixen que l'UKIP, que reclama la sortida de la Unió Europea i mà dura contra la immigració, guanyarà fàcilment les eleccions a Clacton-on-Sea, al sud d'Anglaterra. Aquesta victòria se sumaria a l'èxit del partit que lidera Nigel Farage a les passades eleccions europees i als comicis locals. Aprofitant l'onada d'euroescepticisme que està patint el Regne Unit, l'UKIP s'està consolidant com la tercera força política del país, superant el partit Liberaldemòcrata de Nick Clegg.

Els resultats s'esperen a partir de la matinada de divendres.

stats