Àsia

Tiroteig massiu en una escola bressol de Tailàndia

Un expolicia mata almenys 38 persones, entre elles 22 criatures, abans de suïcidar-se

ARA
3 min
Agents de seguretat davat de la llar d'infants on ha tingut lloc un tiroteig massiu amb almenys 35 morts aquest dijous a Tailàndia.

BarcelonaAlmenys 38 persones, incloent-hi 22 criatures, han mort en un tiroteig massiu que hauria perpetrat un expolicia en una llar d'infants a Uthai Sawan, al centre de Tailàndia. Les autoritats locals han difós una imatge de l'autor de l'atac, de qui deien que estava en cerca i captura, però poc després han informat que l'home s'havia disparat i s'havia llevat la vida després dels fets. Entre les víctimes mortals hi ha infants de només dos anys. Les últimes dades oficials parlaven de 38 morts, dels quals 22 criatures, i també 15 persones ferides, algunes de molta gravetat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fonts oficials han confirmat a Reuters que l'atacant ha matat també la seva dona i el seu propi fill, i que ho ha fet a casa seva, on s'ha dirigit després de l'atac a l'escola bressol. Després d'això, s'ha suïcidat. L'autor d'aquest assassinat massiu havia estat acomiadat del cos de policia l'any passat per problemes relacionats amb les drogues, segons ha explicat als mitjans l'intendent de policia Chakkraphat Wichitvaidya.

De fet, aquest mateix matí de dijous, l'home havia assistit a una vista del judici per la imputació en un delicte de drogues. Al sortir dels jutjats, s'hauria dirigit a la llar d'infants a buscar-hi el seu fill, però el nen no era al centre. Quan li han dit que el seu fill no era allà és quan ha començat a disparar. En aquell moment al centre hi havia uns 30 infants que estaven dormint en una sala. Són menys dels que hi acostuma a haver perquè les fortes pluges havien deixat moltes de les criatures a casa. "El tirador ha arribat cap a l'hora de dinar i ha disparat primer contra quatre o cinc treballadors del centre", diu Jidapa, un testimoni que treballa en una oficina pròxima. "Al principi ens hem pensat que eren petards".

Imatge difosa per les autoritats de Tailàndia de l'expolicia considerat autor del tiroteig massiu que ha deixat 34 morts en una guarderia del país.

Amb un rifle i un ganivet

L'home ha forçat el seu camí cap a la sala on dormien els nens i allà els ha disparat amb un rifle automàtic, però també hauria fet servir un ganivet, segons testimonis presencials. Una de les professores que era a l'escola i que ha sobreviscut ha explicat com ha vist que l'atacant "obria foc, trencava vidres i matava" tothom al seu pas. "Ha estat a la guarderia durant molta estona i feia servir un ganivet per donar cops al cap als nens", deia la mestra en un vídeo publicat a les xarxes socials i recollit per Efe. Després s'hauria dirigit a casa seva i allà ha matat la seva dona i el seu fill, abans de fer-se un tret a ell mateix.

Els fets han tingut lloc en una guarderia de la ciutat d'Uthai Sawan, uns 500 quilòmetres al nord-est de Bangkok. Imatges aparegudes a les xarxes socials mostren el que semblen cossos d'infants tapats amb llençols enmig de molta sang. El primer ministre del país, Prayut Chan-o-cha, ja ha sortit públicament a donar les seves condolences a les famílies de les víctimes i ha dit que havia ordenat una profunda investigació dels fets.

En imatges també compartides a les xarxes s'hi pot veure també familiars que acudeixen a la llar d'infants a demanar informació i es topen amb el cordó policial; algunes mares s'han posat a plorar i han hagut de rebre atenció mèdica, segons Efe.

Els tirotejos massius com aquest no són gens habituals a Tailàndia, malgrat que el país té un índex de propietat d'armes superior a altres estats de la regió. L'any 2020, però, va tenir lloc un esdeveniment similar quan un soldat va matar 29 persones i en va ferir 58 en un atac a diversos llocs, inclòs un centre comercial, a la província de Nakhon Ratchasima, al nord-est del país.

stats