Món
Internacional 25/11/2012

120 morts en un incendi en una fàbrica tèxtil a Bangladesh

Jornada tràgica al país. En una altra catàstrofe, a Chittagong, 13 persones han mort en ensorrar-se tres bigues de ciment

Efe
1 min
Els bombers intenten extingir un incendi a Bangladesh

Nova DelhiProp de 120 persones van morir i 100 més van resultar ferides en un incendi que es va declarar ahir dissabte a la nit en una fàbrica tèxtil de vuit plantes, situada als afores de Dacca, la capital de Bangladesh. Abans, a Chittagong, al sud del país, 13 persones van morir en ensorrar-se tres bigues de ciment que suportaven un pas elevat d'una carretera, segons informen fonts locals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'incendi declarat a la fàbrica de Dacca es va estendre ràpidament per tot el complex. En un primer moment, les autoritats van informar de les morts de nou persones, però els bombers van trobar molts més cadàvers quan van poder accedir a les instal·lacions un cop el foc va ser controlat, ja de matinada. En total, cent treballadors van resultar ferits, segons fonts del diari de Bangladesh 'The daily star'. Al menys deu d'ells estan en una situació crítica.

L'altre tragèdia que va succeir al país, l'ensorrament del pas elevat a Chittagong, no ha revelat la seva dimensió fins que aquest matí han aparegut la majoria dels cadàvers gràcies a les tasques de rescat. Segons testimonis, les bigues van caure sobre una zona de mercat on acostumen a col·locar-se venedors de fruites i verdures. El retard dels equips de rescats a l'hora d'auxiliar les víctimes va donar peu a protestes de centenars de persones, que varen provocar un incendi després de l'ensorrament. La policia va llançar gasos lacrimògens per controlar la situació.

stats