POLÍTICA
Internacional 09/03/2013

Vuit infants moren en un atemptat suïcida a l'Afganistan dirigit al secretari de Defensa dels EUA

L'atemptat ha estat a les portes del Ministeri de Defensa afganès. El secretari de Defensa nordamericà era en "lloc segur" en el moment dels fets

Agències
1 min

KabulAlmenys vuit nens i un policia han mort aques dissabte després de l'atemptat amb bomba perpetrat per un suïcida a Kabul, capital de l'Afganistan. L'atemptat ha estat just davant de la seu del Ministeri de Defensa, coincidint amb la visita del secretari de Defensa dels EUA, Chuck Hagel, que segons l'OTAN, en el moment de l'explosió "era en un lloc segur".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'autor de l'atemptat s'ha acostat amb bicicleta a la porta principal del Ministeri de Defensa i ha activat la bomba. Hagel ha arribat aquest matí a Kabul en una visita sorpresa en el seu primer viatge internacional com a secretari de Defensa, nou dies després de ser nomenat.

Segons un informe de la missió per a l'Afganistan de l'ONU publicat la setmana passada, la guerra a l'Afganistan va deixar al llarg del 2012 un total de 2.759 civils morts i 4.805 ferits. Els insurgents van provocar un 81% de les víctimes civils al país asiàtic l'any passat. El procés de replegament de les tropes internacionals al país centreasiàtic està en marxa i es preveu que acabi a finals de 2014.

stats