Internacional 29/11/2017

Bali reobre l'aeroport però manté el nivell d'alerta màxima pel volcà Agung

Des de dissabte s'han cancel·lat uns 900 vols amb més de 100.000 viatgers afectats

Efe
2 min
L'erupció del volcà Agung vista des del temple a Lempuyangan

KarangasemL'aeroport de Bali ha obert avui el tràfic aeri després que ha estat dos dies i mig tancat a causa de l'erupció del volcà Agung. La dispersió del núvol de cendra lluny de l'aeroport i la menor intensitat de l'erupció han permès reprendre l'activitat aèria a l'illa indonèsia.

El director d'informació de l'Agència Nacional de Gestió de Desastres, Sutopo Purwo Nugroho, ha confirmat que el recinte aeroportuari va reprendre l'activitat a les 15.00 h, hora local (les 08.00 h a Catalunya), segons informa l'agència Efe.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la companyia encarregada de les operacions a l'aeroport de Bali, Angkasa Pura, a través d'un missatge a Twitter en el qual ha assegurat que "tots els vols de sortida i arribada a l'aeroport estan ara operatius".

Les autoritats, a més, van rebaixar l'alerta d'aviació a taronja (un grau menys que l'alerta màxima) després de reunir-se a l'aeroport i avaluar les condicions actuals, segons un comunicat del ministeri de Turisme indonesi.

Per a aquest dimecres hi ha previstos diversos vols domèstics i internacionals de diferents companyies asiàtiques. Des de l'inici de l'erupció del volcà Agung, dissabte, més de 100.000 passatgers s'han vist afectats per la cancel·lació de gairebé 900 vols procedents o amb destinació a Bali.

Continua l'alerta màxima

El perill davant una nova erupció del volcà Agung segueix present malgrat la reobertura de l'aeroport. El Centre de Vulcanologia i Mitigació de Perills Geològics (CVMPG) manté el nivell d'alerta d'erupció al màxim, amb una zona de seguretat de 10 quilòmetres de radi al voltant del cràter.

El cap de la Regió del CVMPG, Devy Kamil Syahbana, ha assegurat que els experts del centre d'observació del volcà esperen una erupció de grau 3 en l'Índex d'Explosivitat Volcànica (IEV), d'un màxim de 8.

Les erupcions que s'han produït fins ara, de grau 2 o inferiors, i la por d'una erupció encara més gran han provocat l'evacuació de prop de 100.000 persones que habiten a la zona. Tot i això, hi ha residents que es neguen a deixar casa seva.

stats