Internacional 30/08/2014

Troben a Màlaga el nen britànic malalt que els pares s'havien endut de l'hospital

Té cinc anys i està connectat a una màquina per alimentar-se, els metges temien que s'exhaurissin les bateries

Efe
2 min
El nen de cinc anys britànic que podria estar al sud d'Espanya, en una foto facilitada per la policia britànica.

Málaga/LondresLa Policia Nacional espanyola ha trobat a les 20.30 d'aquest dissabte a l'Hostal Esperanza de Benajarafe, a Vélez-Málaga, el nen britànic de cinc anys que dijous els seus pares havien tret d'un hospital de Southampton sense consentiment mèdic. Tots dos són testimonis de Jehovà. La recepcionista de l'hostal ha avisat la policia després de veure per la televisió la petició d'ajuda per trobar el nen, que està connectat a una màquina que podia quedar-se sense bateries.

Un fill gran de la família va fer el registre a l'hostal a les 19.15 i va demanar a la recepcionista que obrís el garatge per aparcar un cotxe amb els vidres foscos. En aparcar-lo la treballadora va veure que la matrícula era com la del vehicle que buscava la policia i va avisar el 091. La policia hi va arribar a les 20.30. Una altra treballadora ha informat a Efe que l'operació policial havia estat molt discreta.

L'hospital general de Southampton (sud d'Anglaterra) va denunciar a la policia la desaparició d'Ashya King després que els seus pares, testimonis de Jehovà, se l'haguessin endut del centre mèdic on estava ingressat dijous al migdia.

"La necessitat de trobar a Ashya és ara mateix urgent. És realment important trobar-lo perquè rebi atenció mèdica com més aviat millor", afirmava hores abans de localitzar-lo un portaveu de la policia del comtat de Hampshire. "No podem assegurar que la família King pugui fer res perquè no s'acabi la bateria i continuï funcionant la màquina que subministra menjar a Ashya a través d'un tub", insistia el portaveu.

El subcap de policia del comtat de Hampshire, Chris Shead, va subratllar que l'ordre de cerca dels pares es basava en una possible "negligència" però "no vol dir necessàriament que se'ls acusi d'un delicte". "Simplement ens atorga la capacitat de arrestar i parlar amb ells", ha afegit.

stats