França
Internacional 07/01/2012

Carla Bruni nega les acusacions de finançament irregular de la seva fundació

La primera dama francesa respon a un article que l'acusa de rebre subvencions públiques injustificades. La Fundació Carla Bruni-Sarkozy es dedica a lluitar contra l'analfabetisme

Agències
2 min
Carla Bruni / AFP

ParísCarla Bruni ha negat aquest dissabte que la seva Fundació Carla Bruni-Sarkozy hagi rebut subvencions públiques, després que a la revista Marianne denunciés que el Fons Mundial de Lluita contra el Sida li va aportar de manera irregular uns 2,7 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat penjat a la pàgina web de la seva fundació, dedicada a la lluita contra l'analfabetisme, Bruni subratlla que l'organisme té una "comptabilitat neta".

L'exmodel, cantant i dona del president francès explica en un escrit titulat "dret de respondre" que "mai ha existit" una ajuda del Ministeri francès de Cultura a través del Centre Nacional del Llibre i també que l'organització ocupa unes oficines per les que paga lloguer.

Bruni no parla en cap moment del Fons Mundial de Lluita contra el Sida, que és el centre de la línia argumental de l'article.

L'escrit del periodista Frédéric Martel recull que la Fundació hauria rebut de manera irregular 3.5 milions d'euros del Fons Mundial de Lluita contra el Sida, la Tuberculosis i el Paludisme, del qual Bruni és ambaixadora. Segons la informació de Martel, el fons hauria transferit diners a la Fundació "al marge de la legalitat, sense licitació, a petició de la primera dama de França i a diverses empreses d'un dels seus amics".

Marianne subratlla en la informació que el suposat escàndol va fer perdre el càrrec a l'ambaixador francès sobre el sida, Patrice Debré, acusació que nega el Ministeri d'Exteriors, que atribueix la sortida del diplomàtic a un "canvi de posicionament del Fons".

L'emissora France Info també s'ha fet ressò de la notícia i ha afegit que "des que l'assumpte va fer-se públic a finals de 2011, l'Elisi ha fet tallar tots els vincles financers entre la fundació de la primera demà i el Fons de Lluita contra el Sida".

Carla Bruni es va convertir en ambaixadora mundial contra el sida l'any 2008. El seu germà havia mort d'aquesta malaltia.

stats