Internacional 02/04/2019

La Casa Blanca de Trump va donar 25 permisos de seguretat que s'havien denegat

Persones amb conflictes d'interessos o antecedents han aconseguit accés contra les recomanacions

2 min
La Casa Blanca de Trump va donar 25 permisos de seguretat que s'havien denegat

La Casa Blanca de Trump va revocar la denegació de permisos de seguretat a fins a 25 persones, que han obtingut accés d'alt nivell malgrat les recomanacions dels responsables de seguretat del govern, entre ells la mateixa filla del president, Ivanka Trump, i el seu marit, Jared Kushner.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho va revelar Tricia Newbold, consellera de seguretat amb 20 anys d'experiència a la Casa Blanca, als demòcrates del comitè de supervisió i reforma de la Cambra de Representants. I el president d'aquest comitè, el demòcrata Elijah Cummings, ho ha fet públic en una carta a la Casa Blanca.

Segons Newbold, les persones a qui es va denegar el permís, i que el govern de Trump va autoritzar després, presentaven "influència estrangera, conflicte d'interessos, conducta criminal o qüestionable, problemes financers o abús de drogues". El cas de Jared Kushner ja havia sortit a la llum, ja que se li va donar accés al més alt secret tot i els seus vincles amb països estrangers pels seus negocis.

En la carta se cita Newbold dient: "No estaria servint el meu país, a mi mateixa i els meus fills si m'assegués sense fer res sabent que aquest tema pot impactar la seguretat nacional. Sento que ara mateix aquesta és la meva última esperança per recuperar la integritat de la meva feina".

La carta de Cummings no menciona els noms concrets de les persones a les quals es va donar permís de seguretat, però fonts coneixedores de l'assumpte diuen a Reuters que els "dos alts càrrecs" que menciona amb més detall serien Ivanka Trump i Jared Kushner.

El cap del comitè de la cambra baixa ha anunciat citacions a personal de la Casa Blanca si no se li entrega la documentació requerida per aclarir aquest assumpte.

stats