Internacional 05/06/2015

La ciberguerra és l'arma del segle XXI, al PLANETA

Barack Obama ho té clar: els atacs informàtics són el gran desafiament per a la seguretat nacional i l'economia d'un país. Els 'hackers' s'introdueixen als sistemes d'empreses, governs i institucions i tot el món tremola. Què són els ciberatacs, qui els genera i com es combaten?

Ara
1 min
Portada del PLANETA dedicat a la ciberguerra

BarcelonaCap a la tercera guerra mundial.... digitalMercè Molist parla sobre com els governs i les organitzacions han impulsar el ciberarmament amb l'adquisició de paquets de virus mortífers o programes d'espionatge per a d'altres països. Els inventors d'aquesta gran plataforma global en què s'ha convertit internet, els Estats Units, són els alumnes avantatjats en aquest camp.

Stuxnet, un virus per atacar l'Iran nuclearAmb l'ajut d'un gràfic, Cristina Mas i Esther Utrilla expliquen els orígens de les ciberguerres: des del disseny del virus fins a la introducció al sistema i fins a la propagació per la xarxa.

'Hackers' contra el cibercalifatEls islamistes radicals de l'Estat Islàmic han iniciat una guerra virtual en paral·lel o complementària a la que porta al terreny de Síria i l'Iraq i ha fet diversos atacs amb èxit i, sobretot, amb força repercussió mediàtica.

Entrevista a J. Nicolás Castellano, consultor de seguretat informàtica i coordinador del congrés de pirates informàtics No cON NameEnric Borràs ha parlat amb aquest expert que afirma que les empreses i els polítics són el blanc més accessibles per a un atac informàtic.

stats