Internacional 07/08/2017

Les 'ciutats santuari' contraataquen Trump

Chicago demandarà el departament de Justícia dels Estats Units per voler tallar les subvencions als ens locals que protegeixen els immigrants i refugiats

Ara
1 min
L'alcalde de Chicago, Rahm Emanuel, a la roda de premsa en què va anunciar la demanda contra el Departament de Justícia

BarcelonaDavant l'ofensiva de Donald Trump contra les ciutats santuari, aquestes s'hi han tornat. L'alcalde de Chicago, Rahm Emanuel, va anunciar el diumenge que demandarà el departament de Justícia dels Estats Units per voler retirar algunes subvencions federals a les ciutats que no col·laborin amb les deportacions d'estrangers.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Emanuel va assegurar que el pla del fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, de perjudicar les anomenades ciutats santuari viola la Constitució, frena els esforços de la policia contra el crim i amenaça la llarga història de la ciutat com un lloc on els immigrants han prosperat. "Chicago no permetrà que s'aïllin els nostres habitants ni es violin els seus drets fonamentals.

L'ordenança de Chicago per l'acollida de refugiats evita que la policia local hagi de proporcionar als funcionaris federals accés a les persones indocumentades en custòdia de la policia local, tret que pesi sobre seu una ordre judicial. També prohibeix que els agents d'immigració puguin interrogar els estrangers i impedeix que els agents locals hagin d'avisar quan un immigrant sigui posat en llibertat.

stats