Itàlia
Internacional 27/02/2012

L'acompanyant del capità del 'Concordia': "Si no hagués sigut per l'accident hauríem acabat al llit"

Dominica Cemortan reconeix al diari britànic 'Daily Mail' l'afer amb Francisco Schettino i el defensa perquè "va actuar amb valentia"

Ara
2 min
El capità Francisco Schettino i Dominica en la portada de la revista Chi al desembre / Captura de la web del 'Daily Mail'

BarcelonaLa jove rossa de 25 anys, Dominica Cemortan, que va ser acusada de distreure el capità del 'Costa Concordia', Francisco Schettino, en el moment de l'enfonsament, ha reconegut en una entrevista al 'Daily Mail' l'aventura amb el capità. Cemortan, que ha assegurat que volia "deixar les coses clares", havia negat fins ara el possible afer.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la noia, ella i Schettino van estar sopant i coquetejant abans que s'originés la tragèdia. A més, Dominica afirma haver estat a soles a la cabina del capità i haver-se fet un petó, que no va arribar a més. La jove moldava reconeix que si no hagués sigut per l'accident segurament haurien acabat al llit.

En el moment de la tragèdia, el capità havia convidat la jove al pont del vaixell, "des d'on podríem veure una bella panoràmica de l'illa". "Jo pensava que era normal anar tan a prop de l'illa. Aleshores el capità va començar a donar ordres als oficials de la coberta. Parlaven en italià i no els entenia del tot". L'accident va succeir al cap de 15 segons.

"La gent diu que és un covard i que no va actuar per salvar els passatgers, però no és cert. Ell va dirigir el vaixell cap a aigües poc profundes per facilitar que la gent pogués nadar o ser rescatada. Crec que va salvar moltes vides aquella nit i que va ser molt valent", assegura la noia, que opina que el capità és "amable i bona persona".

Una amistat de tres setmanes

La jove havia estat treballant durant tres setmanes al vaixell i va ser aleshores quan es van conèixer. No obstant això, ella assegura que el capità sempre va respectar la seva relació professional i que no va ser fins que ella va anar al 'Concordia' com a passatgera que van iniciar l'aventura. "Em sentia molt atreta pel capità i ell estava clarament interessat en mi. Admeto que vaig sentir amor per ell perquè era molt guapo i encantador", ha explicat Dominica durant l'entrevista.

"Per descomptat em sap molt de greu que tantes persones morissin o resultessin ferides aquella nit. Va ser un tràgic accident i ara la gent busca culpables. Potser va ser un error humà, potser el capità n'és d'alguna manera responsable. Però jo ho veig més com un cas de ser en el lloc equivocat en el moment equivocat", ha declarat Dominica.

La parella no ha estat en contacte des de l'accident. "M'encantaria parlar amb ell de nou", ha assegurat Dominica amb un somriure nostàlgic, segons el 'Daily Mail'. Schettino està actualment sota arrest domiciliari per presumpte homicidi múltiple, abandonar el vaixell i causar un naufragi. Si és condemnat, s'enfronta a 15 anys de presó.

stats