Internacional 08/02/2017

La Creu Roja suspèn les operacions a l'Afganistan després de l'atac a un comboi

Sis treballadors de l'organització han mort i dos més han desaparegut en l'assalt que no ha estat reivindicat

Efe
1 min
L'atac al comboi de la Creu Roja ha fet sis morts.

GinebraLa Creu Roja ha decidit suspendre temporalment les seves operacions a l’Afganistan després de la mort de sis treballadors i la desaparició de dos més en un atac contra un dels seus combois en aquest país.

Es tracta de la pitjor tragèdia que ha viscut la Creu Roja a l’Afganistan en 20 anys i l’impacte dins de l’organització és tan important que, segons una portaveu, s'ha decidit suspendre les opreracions “per investigar exactament què va passsar i respectar el dolor de les famílies de les víctimes”.

Gairebé un mes després de l’alliberament d’un treballador espanyol de la Creu Roja que va estar segrestat quatre setmanes, un grup de voluntaris de l’organització ha estat atacats mentre transportaven pinso a la província de Jowzjan, una zona controlada per insurgents i delinqüents en la que, segons la policia, només la Creu Roja hi penetra.

Sis afganesos morts

Les autoritats han assegurat que les víctimes mortals són de nacionalitat afganesa i que ja s’han recuperat els cadàvers. “Els insurgents han interceptat els combois i han disparat als treballadors de la Creu Roja, inclosos els conductors”, ha assegurat la policia que ha apuntat que l’atac l'han portat a terme “militants” del grup jihadista Estat Islàmic (EI) una organització que, per ara, no s’han atribuït l’acció.

Els talibans, per la seva part, s’han desvinculat de l’atac, del qual han responsabilitzat a un grup de “segrestadors”, una definició que en ocasions els insurgents fan servir per referir-se a l’EI, amb el qual està enfrontat. La Creu Roja ha condemnat l’atac i l’ha qualificat de “despreciable” i “deliberat”.

stats