Internacional 08/03/2015

Un dels detinguts confessa haver assassinat Nemtsov

Un sospitós s'immola a la capital txetxena fent esclatar una granada

Agències
2 min
Detinguts per la mort del crític amb el Kremlin, Borís Nemtsov, escolten els càrrecs que els imputa la jutgessa. MAXIM SHEMETOV / REUTERS

MoscouZaúr Dadaev, un dels cinc detinguts per l'assassinat el passat 27 de febrer de l'opositor liberal rus Borís Nemtsov, ha confessat avui la seva implicació en el crim. La jutgessa que instrueix el cas, Natàlia Mushnikova, n'ha ordenat el seu ingrés a la presó després d'escoltar la seva declaració. "Dadaev ha admès implicació en el crim. La culpabilitat de Dadaev queda corroborada per la seva confessió", ha afirmat la magistrada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La jutgessa ha presentat càrrecs contra el també Anzor Gubashev, detingut amb Dadaev però que ha negat qualsevol implicació amb el crim. Els altres tres detinguts són el germà de Dadaev, Shaguid, i Ramzat Bajáev i Tamerlán Eskerjanov, que de moment "mantenen l'estatus de sospitosos", segons ha informat a mitjans locals una portaveu del Tribunal Basmanni de Moscou. No obstant això, els tres arrestats també han ingressat a la presó per evitar el risc de fuga, la pressió sobre els investigadors o l'amenaça a d'altres testimonis.

"Els detinguts neguen estar involucrats en aquest crim, però la investigació té proves de la seva implicació", ha assenyalat un representant de la instrucció.

D'altra banda, un sisè sospitós es va immolar fent esclatar una bomba dissabte, a Grozni, la capital de Txetxènia abans que la policia el pogués detenir, segons agents de la zona que cita l'agència Interfax.

Tant l'advocat de la família de Borís Nemtsov, com altres opositors, diputats i defensors dels drets humans han demanat a les autoritats que trobin no només els autors materials del crim, sinó també els que podrien haver-lo encarregat.

Els correligionaris de Nemtsov acusen el Kremlin no de prémer el gallet ni d'encarregar l'assassinat, sinó de crear el brou de cultiu per al crim en plantar la "llavor de l'odi" contra els que critiquen l'annexió de Crimea i s'oposen a la ingerència militar a Ucraïna.

El president rus, Vladímir Putin, va exigir aquesta setmana al ministeri de l'Interior prevenir crims polítics com "el descarat assassinat de Nemtsov en ple centre de la capital.

stats