Estats Units

Deu morts en un tiroteig en un supermercat a Colorado

Biden demana al Congrés que actuï per prohibir les armes d'assalt

ARA
2 min
El supermercat on s'ha produït el tiroteig

BarcelonaAlmenys deu persones han mort aquesta matinada en un tiroteig en un supermercat a Colorado, als Estats Units, abans que l'atacant fos detingut per la policia. Un home armat amb un fusell d'assalt ha entrat a l'establiment de la cadena King Soopers de la ciutat de Boulder, de poc més de 100.000 habitants i una de les més riques del país, i ha començat a disparar, segons un dels supervivents.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A les imatges emeses en directe per YouTube per un testimoni pocs segons després de l'inici del tiroteig es poden veure dues persones a terra fora del supermercat i una a l'entrada, mentre se senten trets a l'interior de l'edifici. Pocs minuts després hi arriben els primers policies i es tornen a sentir trets. Un dels agents, Eric Talley, de 51 anys, ha mort en l'atac. Totes les víctimes, d'entre 20 i 65 anys, han mort a l'acte i l'únic ferit ha sigut l'atacant.

La policia ha detingut Ahmad Al Aliwi Alissa, un home de 21 anys, com a presumpte autor dels fets. Els agents estan convençuts que ha actuat sol, tot i que de moment no han donat més detalls sobre la possible motivació de l'atac. També es desconeix si l'assaltant tenia alguna relació amb el supermercat o amb les víctimes.

Etern debat

Com sol passar, el tiroteig ha tornat a plantejar el tema del control de les armes de foc als Estats Units i el mateix president, Joe Biden, ha demanat al Congrés que "hi actuï". "Podem prohibir les armes d'assalt i els carregadors d'alta capacitat en aquest país, una altra vegada. No hauria de ser una qüestió partidista, és una qüestió nord-americana que salvarà vides nord-americanes", ha dit Biden: "No podem esperar ni un minut més per fer passos de sentit comú que salvaran vides en el futur".

El congressista demòcrata Joe Neguse, representant del districte al qual pertany Boulder a la cambra baixa, ha dit en un comunicat que "tot té un límit" i ha defensat restriccions a l'accés a les armes: "Fa vint-i-un anys, quan era un jove estudiant, em vaig unir a molts ciutadans de Colorado per plorar per les víctimes de la terrible massacre a Columbine, a deu minuts del meu institut", ha recordat, en referència a l'atac a l'escola de secundària que va causar tretze morts. Prop d'allà, el 2012, al cinema Aurora, un home va assassinar a trets dotze persones que havien anat a veure una pel·lícula de Batman.

Es tracta del tercer tiroteig de l'any als Estats Units, mentre el país encara recorda el triple atac a la ciutat d'Atlanta de la setmana passada, que va deixar vuit morts, la majoria dones d'origen asiàtic que treballaven en cases de massatges. Fins aleshores no hi havia hagut tirotejos d'aquesta mena des del març del 2020, segons The Violence Project.

stats