Internacional 02/11/2019

El govern espanyol ofereix ajuda a Greta Thunberg per tornar a creuar l'Atlàntic

L'activista ha de buscar un transport alternatiu per anar a Madrid després de la renúncia de Xile

Ara
1 min
Greta Thunberg travessarà l'Atlàntic en un vaixell d'energia solar de la família Grimaldi

BarcelonaEl govern espanyol s'ha ofert a ajudar l'activista sueca Greta Thunberga a creuar l'oceà Atlàntic, per poder participar a la conferència sobre el Canvi Climàtic de l'ONU (COP 25), que finalment se celebrarà el desembre a Madrid després de la renúncia del govern xilè a causa de l'onada de protestes que viu el país. Thunberg havia viatjat en un veler sense emissions de la família reial de Mònaco fins a Nova York per participar de la cimera que es va celebrar al setembre i tenia previst quedar-se al continent americà fins al desembre per participar de la reunió a Santiago.

L'anunci del govern espanyol l'ha fet a Twitter la ministra de Transició Ecològica en funcions, Teresa Ribera, en resposta al tuit de la jove: "Estimada Greta, seria fantàstic tenir-te aquí a Madrid. Vas fer un llarg viatge que ens va ajudar a despertar consciències, obrir ments i engegar l'acció. Ara ens encantaria ajudar-te a creuar l'Atlàntic de tornada".

Thunberg havia demanat ajuda a través de les xarxes socials: "Ara que la COP25 s'ha traslladat oficialment de Santiago a Madrid necessitaré una mica m'ajuda. Resulta que he creuat mig món en sentit contrari. Haig de trobar una manera de creuar l'Atlàntic el novembre".

La jove sueca busca sistemes de transport alternatius per denunciar la petjada ecològica dels avions. El seu viatge d'anada a Nova York en un veler de competició va ser criticat perquè els tripulants havien de tornar en avió i per la duresa de les condicions que va haver de suportar la noia, de només 15 anys, en els 15 dies de travessa a l'Atlàntic.

stats