Internacional 17/01/2016

L'Estat Islàmic segresta 400 civils a Síria

L'atac del grup jihadista a Deir ez-Zor, a l'est del país, deixa almenys 135 morts

Efe
2 min
La ciutat d'Alep després de bombardejos de l'exèrcit sirià. / Reuters

El CairoL'Estat Islàmic ha dut a terme un segrest massiu d'uns 400 civils a Síria, a la ciutat de Deir ez-Zor. Molts dels retinguts són familiars de membres de les forces armades del règim sirià, segons informacions de l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Els jihadistes han raptat els civils al barri d'Al-Bagaliye, al nord-oest de la ciutat, on aquest dissabte a la nit han perpetrat un atac amb almenys 135 morts, segons xifres de la mateixa ONG amb seu a Londres. Fonts governamentals han elevat la xifra a 280. Segons l'Observatori, almenys 85 dels morts eren civils, mentre que 50 eren soldats.

Els ostatges han estat traslladats als afores de Raqa, que és el principal feu de l'EI a Síria, i es tem per la seva vida, segons l'organització.

L'atac a la ciutat siriana s'ha perpetrat amb terroristes suïcides i un posterior assalt a peu. Algunes de les víctimes mortals de l'assalt d'aquest dissabte han sigut crucificades i degollades, segons mitjans sirians.

Un avió rus carregant ajuda humanitària per a Síria. / Reuters

L'exèrcit sirià ha respost a l'atac amb bombardejos aeris i artilleria pesant. Alguns avions russos també han dut a terme atacs, però també hi han enviat aparells que han deixat caure ajuda humanitària per a la població.

L'ONU havia advertit de la situació "profundament deteriorada" de la ciutat, amb situacions de fam similars a les d'altres localitats sirianes sota setge.

L'Observatori estima que l'Estat Islàmic té sota control un 60% de la ciutat, mentre que unes altres 200.000 persones estan sota setge de les forces governamentals sirianes.

Deir ez-Zor és la capital d'una província amb el mateix nom, que connecta el feu jihadista de Raqa amb territori de l'Iraq també sota control de l'Estat Islàmic.

stats