Elon Musk diu que revertirà el veto a Trump a Twitter

El multimilionari creu que vetar l'expresident va ser una decisió equivocada

ARA
2 min
El president de Tesla, Elon Musk.

BarcelonaEl multimilionari Elon Musk ha dit aquest dimarts que si la seva operació de compra de Twitter arriba a bon port –tal com es preveu–, aixecarà el veto a la xarxa social a l'expresident dels Estats Units Donald Trump, el compte del qual està tancat des de l'assalt al Capitoli protagonitzat pels seus seguidors. "Faria marxa enrere al veto permanent. Però encara no soc el propietari de Twitter, així que això no és una cosa que passarà amb tota seguretat", ha dit Musk en una entrevista al diari Financial Times. El conseller delegat de Tesla ha qualificat el tancament del compte de Trump com un "error". Musk creu que va ser una decisió "moralment equivocada" i que, si bé accepta que se suprimeixin missatges específics a Twitter que violen les seves normes d'ús i que se suspengui temporalment els usuaris reincidents, no creu que els vetos permanents a persones hagin d'existir a la xarxa social. A més, assegura el multimilionari, no ha impedit que "l'expresident hagi continuat comunicant-se amb els seus seguidors".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els vetos permanents han de ser extremadament puntuals i reservar-se per a comptes gestionats per robots o que practiquen publicitat agressiva. Crec que el de Donald Trump no va ser el tipus correcte de veto", ha argumentat el magnat.

El 28 de març, la junta directiva de Twitter va acceptar l'oferta d'adquisició per part de Musk per 44.000 milions de dòlars, a raó de 54,20 dòlars per acció, tot i que l'operació encara ha de ser aprovada pels reguladors. L'empresari d'origen sud-africà, molt aficionat a aquesta xarxa social, s'ha presentat com un defensor de la "llibertat d'expressió" a la plataforma i ara sembla que porta aquesta missió per bandera a la seva nova conquesta.

Silenciat a la seva xarxa social preferida

Trump porta vetat a la seva xarxa social preferida –així ho va demostrar al llarg de tot el seu mandat– des del gener del 2021. Llavors, Twitter va considerar que havia publicat missatges en què incitava milers dels seus seguidors a assaltar el Capitoli dels EUA mentre se celebrava la presa de possessió del seu successor i actual president, Joe Biden.

Tot i així, l'exmandatari ja ha assegurat que, fins i tot si Musk li permet tornar a Twitter, no té intenció de fer-ho, i que prefereix fer servir la seva pròpia xarxa social, Truth Social, com a únic canal. "No aniré a Twitter, em quedaré a Truth (veritat)", va dir Trump en declaracions a la cadena de televisió Fox a finals d'abril. "Espero que Elon compri Twitter perquè la millorarà i és un bon home –va remarcar–, però jo em quedaré a Truth".

stats