Trump llança la seva pròpia xarxa social

Després de ser vetat per Twitter i Facebook, l'expresident vol fer-los la competència

Mar Bermúdez i Jiménez
2 min
Donald Trump en una imatge d’arxiu.

BarcelonaL'expresident dels Estats Units Donald Trump ha anunciat que llançarà la seva pròpia xarxa social. Es dirà TRUTH Social (Veritat) i afirma que estarà "al nivell de grans empreses tecnològiques com Twitter i Facebook", dues companyies que el van vetar i suspendre a principis d'any. La plataforma, ja en prevenda a l'App Store, entrarà en funcionament al mes de novembre amb una prova limitada a usuaris "convidats" i s'obrirà al públic general a principis d'any.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Trump està decidit a no perdre cap oportunitat d'expressar i expandir les seves idees a internet, una opció que fa mesos que no té. Les principals xarxes socials van tancar els seus comptes, al·legant violació de les normes establertes, després que el republicà publiqués missatges enaltint l'assalt al Capitoli del 6 de gener i compartís notícies falses sobre frau electoral a les eleccions que el van destronar.

Objectiu: "Plantar cara a la tirania"

"Llanço TRUTH Social per plantar cara a la tirania actual de les grans empreses tecnològiques. Vivim en un món en què els talibans tenen una gran presència a Twitter, i tot i això el vostre president nord-americà preferit ha estat silenciat. Això és inacceptable", ha expressat Trump en un comunicat de premsa. Ha afegit que la missió de l'app és "donar veu a tothom" i que té ganes de compartir els seus pensaments i explicar les seves idees.

Captura de pantalla de l'aplicació TRUTH Social a l'App Store.

TRUTH Social l'ha produït una empresa de nova creació: Trump Media & Technology Group, que és la suma de dues empreses tecnològiques ja existents. L'objectiu declarat per l'empresa és "lluitar contra les grans empreses tecnològiques de Silicon Valley, que han utilitzat el seu poder unilateral per silenciar les veus de l'oposició americana". Al mes de juliol l'expresident va denunciar Facebook, Twitter i Google per censurar-lo. Tot i això, les companyies han mantingut el veto i la suspensió als comptes de Trump, encara que Facebook revisarà la decisió d'aquí dos anys.

La prèvia a TRUTH Social

Va ser al mes de març quan Trump va declarar per primera vegada la seva intenció de venjar-se de les grans plataformes i crear-ne una de competidora. Semblava una mentida més fins que ara s'ha fet realitat. Al maig Trump va obrir un blog anomenat From the desk of Donald J. Trump (Des del despatx de Donald J. Trump) on compartia vídeos, comentaris, declaracions als comitès d'acció política i altres notícies relacionades amb si mateix. Aquesta plataforma va tancar poc més d'un mes després sense que se'n donés gaire justificació i amb la promesa d'un projecte més gran en cocció: la xarxa social nova. Les entrades del blog són ara notes de premsa de la seva pàgina web oficial.

stats