Estats Units

Noves imatges mostren com la policia va esperar al passadís durant el tiroteig a l'escola de Texas

L'actuació dels agents ha estat durament criticada per "no haver actuat amb rapidesa"

ARA
2 min
Policies armats a prop tiroteig a prop de l'escola primària Robb a Uvalde, Texas, Estats Units, el 24 de maig de 2022.

BarcelonaMitjans nord-americans han fet públiques aquest dimarts noves imatges del tiroteig que el 24 de maig va provocar la mort de 21 persones –19 alumnes i dues professores– en una escola d’Uvalde, a Texas, als Estats Units. Aquestes imatges mostren com onze efectius de la policia local, que ha estat acusada de no haver actuat amb prou rapidesa i efectivitat per evitar el crim, estaven als passadissos de la Robb Elementary School mentre es produïa el tiroteig.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El vídeo difós per Texas Tribune i Austin American Statesman, revela com l'autor del crim, un jove de 18 anys identificat com a Salvador Ramos, era a l'escola des de les 11.33 (hora local), vint minuts abans de començar a disparar alumnes i professors, i que arribessin les forces de seguretat.

Els agents de policia van accedir al recinte equipats amb rifles i escuts antiavalots, però, segons les imatges, es van quedar al passadís sense aparentment fer cap esforç per entrar a les aules on es produïen els trets. Això desmenteix les declaracions que va fer després de l'atac el cap de la policia escolar d'Uvalde, Pete Arredondo, que havia assegurat que les portes estaven forçades quan la policia va intentar accedir-hi.

Els agents, segons confirmen les gravacions de les càmeres de seguretat, van impedir també l'entrada a l'aula de diversos pares que s'havien desplaçat al centre quan els alumnes van trucar al 911 per denunciar l'atac i no van entrar-hi fins a les 12.50, moment en què els trets havien acabat i van acabar abatent l'home armat.

A l'espera de la resposta de la comissió investigadora del cas, que examinarà també l'actuació policial, els pares de les víctimes i altres membres de la comunitat escolar han tornat a demanar aquest dimarts la dimissió d'Arredondo per la seva inacció durant l'atac.

stats