Europa

Almenys 21 morts al caure un bus des d'un pas elevat a prop de Venècia

L'autobús ha caigut des d'uns 10 metres i ha quedat entre un magatzem i les vies del tren

ARA
2 min
Accident d'autobus amb almenys 20 morts a prop de venècia.

BarcelonaAlmenys 21 persones han mort i 15 més han resultat ferides aquest dimarts després que un autocar caigués des d'un pas elevat a prop de Venècia, al nord d'Itàlia. L'autobús ha caigut per la passarel·la que travessava l'autopista i s'ha precipitat més de deu metres fins que ha caigut entre un magatzem i les vies del tren. En la caiguda, el vehicle ha topat amb línies elèctriques i s'ha incendiat. Segons les autoritats locals, es tracta d'un autobús de turistes que viatjava cap a un campament.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"És una tragèdia d'enormes proporcions", ha dit el president de la regió vèneta, Luca Zaia, i ha explicat que hi havia 21 morts i que alguns dels 15 ferits estan en condicions molt crítiques. També ha apuntat que entre les víctimes hi ha almenys dos menors d'edat i ciutadans de diverses nacionalitats. Els ferits, entre els quals s'ho compten almenys dos de nacionalitat espanyola, han estat traslladats als hospitals de Mestre, Mirano, Pàdua i Treviso.

L'autobús portava un total de 40 passatgers, entre els que s'hi comptaven francesos, croates i italians. S'ha confirmat també, de moment, la mort de 5 ucraïnesos i un alemany, segons Reuters. Les primeres hipòtesis apunten que el conductor, un home de 40 anys que també va morir, s'hauria sentit malament perquè no hi ha signes de frenada i l'autobús circulava per un tram recte abans de caure, segons Efe.

"És una escena apocalíptica. Estic sense paraules", ha publicat de seguida a la xarxa X l'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro. "El bus està totalment destruït. Els bombers estan tenint dificultats per extreure molts dels cossos", explicava a la televisió italiana Michele Di Bari, el prefecte de Venècia.

L'accident ha tingut lloc poc després de les 19.30 hores locals a la passarel·la de Vespa. Nombroses ambulàncies i equips de bombers s'han congregat al lloc, i s'ha bloquejat la circulació de trens entre Mestre i l'estació de Santa Lucia, a Venècia.

Venècia ha posat en marxa el protocol de "grans urgències", que preveu la posada a disposició de tots els serveis d'urgències dels hospitals i la crida a la feina de personal de reforç.

"És una gran tragèdia. Ja hem comptat 20 morts, però crec que és una xifra que anirà creixent. Estem ajudant la gent", havia dit poc abans l'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, en declaracions a una televisió local des del lloc dels fets.

La primera ministra, Giorgia Meloni, ha expressat també el seu "més sentit condol, personal i de tot el govern", pel greu accident, i assegurava que està "en contacte amb l'alcalde Brugnaro i amb el ministre de l'Interior Matteo Piantedosi per seguir les notícies sobre aquesta tragèdia".

stats